DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik upriličio još jedan susret s poduzetnicima grada Slatine

U Gradskoj upravi Grada Slatine u skladu s epidemiološkim mjerama upriličen je drugi susret sa slatinskim poduzetnicima na kojemu su razmijenjena iskustva i informacije o budućim poslovnim aktivnostima koje se žele subvencionirati iz Programa mjera.

U nazočnosti višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja i stručnog suradnika za projekte Branimira Kalanja, poduzetnike je pozdravio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te im uručio Rješenja o odobrenju sredstava iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

I ovim sastankom s poduzetnicima stvoreni su preduvjeti i dobivene povratne informacije kojima će se unaprijediti suradnja između Grada Slatine i poduzetnika koji razvijaju svoju poslovnu aktivnost na području Grada Slatine.   

– Drago mi je što su se danas poduzetnici odazvali i simbolično došli preuzeti potporu Grada Slatine. Mi smo tu da vam pomognemo kako bi ovim sredstvima, ali i iz nekih drugih programa uspjeli realizirati svoje ideje i potrebe kojima ćete unaprijediti svoje poslovanje, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

U ime svih poduzetnika Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću na potpori se zahvalio Krunoslav Cukor, direktor tvrtke Cukor d.o.o. Slatina koja ima 40 godina iskustva stečenog radom u Slatini.

– Ova će nam potpora pružiti mogućnost za nabavu nove opreme, odnosno nove tehnologije koja će unaprijediti naše poslovanje. Konkretno naša će tvrtka ovim sredstvima nabaviti novi GPS i laptop kako bi na terenu lakše obavljali poslove i to nam puno znači. Nadam se da će u ovoj i idućoj godini biti još takvih potpora od strane Grada, pa i županije i drugih institucija koje će malim poduzetnicima pomoći da ostvare svoje težnje ka boljitku, a ujedno ćemo i puniti proračun Grada Slatine svojim radom, – rekao je Cukor.

Svoje zadovoljstvo ovim gradskim mjerama nije krio ni slatinski obrtnik Ivo Bilić, koji je za svoj Građevni obrt uspio kao i u protekle dvije godine aplicirati i dobiti sredstva Grada Slatine.

– To je poticaj koji je nama poduzetnicima jako vrijedan jer potiče i nas na nova ulaganja koja si uz sufinanciranje Grada Slatine i do 50% možemo priuštiti. Na taj način stvaramo uvjete za nova zapošljavanja i ja se nadam da će i u budućnosti ovakvih mjera biti, – rekao je Bilić.

Gradonačelnik Ostrošić je izrazio zadovoljstvo što su gradske mjere slatinskim poduzetnicima od velikog značaja te naglasio kako će Grad definitivno nastaviti s ovim programom.

– Ovo je samo prvi dio, drugi dio ide na jesen, a sljedeći paket mjera naravno ići će iduće godine tako da i vi, ali i svi oni ostali poduzetnici koji budu, potaknuti vašim primjerom ali i svojom potrebom, željom, nekakvom idejom ili ciljem, osjetili mogućnost pronaći sredstva za svoj rad u Gradu Slatini, bit će nam drago da nam se jave u sklopu budućih natječaja i javnih poziva, – zaključio je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button