DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik ugostio predstavnike Veleučilišta u Virovitici

Danas (3. svibnja) su gradsku upravu posjetili predstavnici virovitičkog Veleučilišta. Dekana Dejana Tubića, Rikarda Bakana prodekana za razvoj i Božidara Jakovića pročelnika Odjela za turizam tako je ugostio gradonačelnik Denis Ostrošić zajedno s gradskim pročelnikom Krunoslavom Šarabokom.

U sat vremena ugodnog razgovora pretresene su brojne teme. Između ostalog jedni druge upoznali su sa najnovijim informacijama vezanim uz rad svojih institucija. Iako obližnje Veleučilište praktički od svojih prvih dana redovno obilazi sve institucije s kojima ima doticaja u svom radu, bilo one iz županije, bilo one koje gravitiraju Osijeku i šire, želja je i težnja ove mlade ekipe koja je danas posjetila Slatinu još učvrstiti i produbiti te veze dodatnim intenziviranjem odnosa.

U 15 godina svog postojanja Veleučilište u Virovitici bilježi progresivne pomake na svim poljima. Između ostalih visoko obrazovnih educiranih djelatnika trenutno u svom sastavu ima šest doktora znanosti, a još njih četvero će to uskoro postati. Svi ti stručnjaci, kako je rečeno danas na sastanku u Slatini, spremni su uskočiti i pomoći svojim znanjem i iskustvom na poljima ICT tehnologije, ekonomije, turizma, marketinga, …

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo što su gosti iz Virovitice inicirali ovaj sastanak i između ostalog ponudili svoje usluge Gradu Slatini. Pozitivnim je ocijenio i ”frišku” informaciju da ekipa s Veleučilišta radi velike korake ka željenom cilju otvaranja studentskog servisa, a što bi u konačnici donijelo mogućnost lakšeg zaposlenja svim studentima koji imaju želju i volju zaraditi pokoju kunu za vrijeme studiranja  i to praktički u mjestu iz kojeg dolaze. Pošto je i sam pobornik pravovremenog informiranja, kako učenika osnovnih škola sa svim dostupnim srednjoškolskim programima, te isto tako učenika srednjih škola sa fakultetskim programima, posebno je gradonačelnik pozdravio inicijativu gostiju da će uskoro krenuti po županiji obilaziti učenike trećih, a ne samo četvrtih razreda srednjih škola kao što je do sada bio slučaj, kako bi im na vrijeme ponudili sve potrebne informacije o tome što mogu očekivati ako se odluče dalje školovati u njihovoj obrazovnoj ustanovi.

Veleučilište u Virovitici ima jedinstven model sufinanciranja rada, a u njemu od samog početka svojim udjelom sudjeluje i Grad Slatina, na čemu je još jednom zahvalnost svojim domaćinima izrazio dekan Tubić.  Prvi korak najavljenog produbljivanja suradnje stići će već ovog mjeseca. Naime, gosti su pozvali gradonačelnika i njegove bliske suradnike na svojevrsnu prezentaciju Veleučilišta prema sveopćoj javnosti, a na što su od gradonačelnika dobili pozitivan odgovor.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button