CRNA KRONIKANASLOVNICA

Gradonačelnik Slatine obišao zgarište u Novom Senkovcu gdje je obitelj Vuglovečki u požaru na gospodarskom objektu izgubila traktor i radne strojeve

U petak, 17. rujna u slatinskom prigradskom naselju Novi Senkovac na adresi Varaždinska ulica 51 nešto prije 22 sata izbio je požar na gospodarskom objektu uslijed kojega je nastala znatna materijalna šteta, no na svu sreću nitko nije stradao.

Na mjesto požara upućena su tri vozila Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine s devet vatrogasaca koji su požar ubrzo lokalizirali, a potom i u potpunosti ugasili vatru.
U požaru je izgorio traktor te radni strojevi, a uzrok požara znat će se nakon obavljenog očevida od strane protupožarnog inspektora i policije.

– U svoje sam strojeve konstantno ulagao tako da su na traktoru između ostaloga bile i nove gume. Kako se to dogodilo ni sam ne znam jer nekoliko dana prije požara traktor uopće nisam palio. Iako je traktor bio starijeg tipa iz 1976. godine, bio je dobro očuvan i održavan te mi nije jasno kako je došlo do zapaljenja, jer se prema neslužbenim informacijama pretpostavlja da je požar krenuo od traktora, no to će utvrditi nadležne službe koje su obavile očevid, – ispričao nam je Alen Vuglovečki koji je i nakon nekoliko dana od tog nemilog događaja vidno potresen.

Kako doznajemo, Alen je do nedavno radio kao varilac u jednom slatinskom poduzeću koje više nije aktivno tako da je ostao bez osnovne egzistencije za život.
Iako se bavi pčelarstvom s oko 30-ak košnica od čega se, kako ističe, u današnje vrijeme ne može živjeti, gubitak zaposlenja primorao ga je da se snalazi kako zna i umije da bi prehranio svoju obitelj te se mogao brinuti za šestero djece.

– Imam troje djece koja žive na moru s bivšom suprugom, a sadašnja djevojka ima svojih troje, no svoj djeci treba pružiti sve ono što im je potrebno za život, osobito osnovnoškolcima, tako da sam od kada sam izgubio posao uglavnom zarađivao od uslužnog rezanja ogrjevnog drveta i ostalih sitnih radova.
Sada ni to više ne mogu jer je traktor izgorio u potpunosti, kao i cirkular s reznim pločama koje su jako skupe. Hvala Bogu, uspjeli su se spasiti ostali objekti s punom drvarnicom koja je spojena s roditeljskom kućom koja bi bez susjeda koji su primijetili požar i brze intervencije vatrogasaca također izgorjela. Svima im se zahvaljujem jer bez njih bi ostali bez svega, a možda bi netko i stradao. U svom tom kaosu uspio sam ponešto i spasiti tako da sam izvukao frezu, kosilicu i nešto sitnog alata, no sve drugo je izgorjelo. – rekao je Alen Vuglovečki.

Novi Senkovac obišli su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess kako bi iznašli rješenje da se na neki način pomogne ovoj obitelji uslijed nesreće koja ih je zadesila.

– Kao što sam već naglasio u samo nekoliko dana na slatinskom području dogodila su se dva požara u kojima su ljudi izgubili svoju egzistenciju, te je nastala velika materijalna šteta na gospodarskim objektima i radnim strojevima.
Dobro je da u ovoj nesreći požar nije zahvatio i stambene objekte s drvarnicom jer bi šteta bila daleko veća. Ovako nije upitno mjesto stanovanja, već je ugrožena egzistencija ovoj obitelji. Grad Slatina će i u ovom slučaju kroz jednokratnu novčanu pomoć nastojati pomoći da se koliko-toliko sanira nastala šteta, – naglasio je gradonačelnik, te dodao:

– Možda se u nekom od naših poduzeća ukaže mogućnost zaposlenja kako bi se riješila egzistencija ove obitelji, stoga apeliram na one koji imaju potrebu za profilom radnika kakav je gospodin Vuglovečki koji je stekao zvanje industrijskog mehaničara tako da je vičan u strojobravarskim poslovima, da se jave jer iz razgovora s njim doznao sam da mu je jedina želja pronaći zaposlenje kako bi mogao prehranjivati svoju obitelj, a onda će se i ova šteta lakše sanirati.
Unaprijed zahvaljujem svima koji u ovom slučaju mogu pomoći, kao i vatrogascima Javne vatrogasne postrojbe Slatina koji su i ovom prigodom učinili sve kako bi šteta uslijed požara bila što manja, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Svi oni koji mogu na neki način pomoći ovoj obitelji mogu se javiti gosp. Vuglovečkom na broj 091-5544-132. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button