DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Slatine obišao završne radove na dogradnji zgrade jaslica u sklopu DV Zeko

Kako je i najavljeno projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zeko, odnosno dogradnje zgrade jaslica polako se bliži kraju. Tim povodom gradilište je obišao gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića i pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića.

Na gradilištu su ih dočekali predstavnici izvođača radova na čelu s Tomislavom Horvatom, vl. Građevinarstva Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave koji ih proveo kroz objekt i pojasnio završne detalje koji su preostali za odraditi kako bi se ovaj projekt uspješno priveo kraju.

– Radovi su ušli u završnu fazu te nam preostaje još samo ugradnja panela i sjenila, a nakon što se idući tjedan završe svi radovi na kotlovnici, kreće ugradnja unutarnje stolarije i završna faza uređenja podova, te uređenje okoliša. Sve je to planirano završiti do petka, 30. rujna za kada je zakazan sastanak na kojemu se planiraju dogovoriti završni detalji u sklopu pripreme za tehnički pregled, – istaknuo je Horvat, te s gradonačelnikom dogovorio još nekoliko detalja oko vanjskog uređenja.

– Drago mi je što se ovaj projekt privodi kraju, te će se nakon završenih radova na izgradnji, početkom idućeg mjeseca krenuti u fazu opremanja dva novoizgrađena dnevna boravka, dva ureda i višenamjenske dvorane zajedno sa sanitarnim čvorovima koji će se na najkvalitetniji način povezati sa starim dijelom jaslica. Sve to će omogućiti da dvije nove jasličke skupine vrlo brzo budu na raspolaganju građanima grada Slatine, a na taj će se način znatno povećati broj polaznika vrtića i smanjiti lista čekanja koja je unatoč svim naporima na žalost još uvijek preduga, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te se osim izvođačima radova koji su brzo i kvalitetno odradili svoj posao, zahvalio i svim korisnicima i djelatnicima Dječjeg vrtića Zeko Slatina kao i okolnim susjedima na strpljivosti i razumijevanju za vrijeme izvođenja radova.

– Vjerujem da ćemo do 1. studenog imati doista cijeli kompleks Dječjeg vrtića Zeko u funkciji s najvećim brojem djece smještene do sada, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.  

Podsjećamo, projekt dogradnje zgrade jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Zeko u Slatini započeo je prošle, 2021. godine. Istim će se sadašnji prostor jaslica proširiti za dva dječja dnevna boravka za jasličke skupine s vanjskom terasom i izlazom u vrtićko dvorište, dok će u potkrovlju biti smještena dva uredska prostora i jedna višenamjenska dvorana.

Najveći dio sredstava za dogradnju zgrade jaslica osigurao je Grad Slatina u svom proračunu, dok će dio radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, sufinancirati Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 436.769,00 kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 2022. godini u iznosu od 350.000,00 kn. Projekt dogradnje jaslica prijavljen je i na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kako bi se ostvarilo dodatnih 424.172,38 kn za njegovo sufinanciranje. Javna nabava za Opremanje dograđene zgrade jaslica u Slatini je provedena, a ugovor za opremanje vrijedan je 259.830,00 kn.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button