DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Slatine obišao gradilište tvrtke Koppom Maskin d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Turbina III

Tvrtka Koppom Maskin d.o.o. koja je 1967. godine osnovana u Švedskoj, otvorila je Poslovnicu i u Hrvatskoj, a sjedište joj je u Slatini gdje je u Poduzetničkoj zoni Turbina III započela s izgradnjom proizvodnih pogona, skladišta i upravnih prostora.
Tvrtka se inače bavi prodajom šumarskih strojeva, harvestera i forwardera, te prodajom novih, zamjenskih i polovnih dijelova za šumarske strojeve, uključujući gusjenice, lance i gume.

Gradilište tvrtke Koppom Maskin u Poduzetničkoj zoni Turbina III obišao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića.

– Trenutačno se gradi skladište od 600 m2 na parceli od 10.500 m2, no tvrtka planira i daljnje proširenje svog poslovnog prostora u Slatini gdje će biti sjedište tvrtke za cijelu istočnu Europu što se tiče distribucije strojeva i dijelova, – rekao je predstavnik tvrtke Koppom Maskin d.o.o. Bruno Brezec te dodao kako tvrtka nakon izgradnje pogona planira i nova zapošljavanja, naglasivši kako je ova investicija vrijedna 2 i pol milijuna kuna.

S dinamikom izvođenja radova gradonačelnika je u ime izvođača radova upoznao vlasnik tvrtke Expert-ing Slatina Siniša Novković te naglasio kako je rok za završetak radova do siječnja iduće godine.
Radovi su u fazi izgradnje armirano betonskih temelja s betonskom pločom na koju će se potom postaviti čelična konstrukcija te zidovi i pokrov ugradnjom panela.  

– Raduje me što se nakon kupnje parcele u našoj novootvorenoj Poduzetničkoj zoni Turbina III napokon počelo s izgradnjom, što za Slatinu već od siječnja znači nova zapošljavanja. Zahvaljujem se investitoru što je Slatinu prepoznao dobrim mjestom za pokretanje svoga poslovanja, tako da je ideja s Turbinom III i njenim popunjavanjem u dobrom startu, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button