DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali Ugovor o darovanju nekretnine za potrebe izgradnje sportske dvorane OŠ Josipa Kozarca u Slatini

Danas su u vijećnici slatinske Gradske uprave Ugovor o darovanju nekretnine potpisali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Riječ je o Ugovoru kojim prema Odluci slatinskog Gradskog vijeća od 7. studenog ove godine, Grad Slatina Virovitičko-podravskoj županiji daruje nekretninu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Slatini u vrijednosti od 426.000 kuna za potrebe izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, a čiji je osnivač županija.

Kako su potporu ovom projektu iskazali i Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina koji će uz darovanje zemljišta za dogradnju škole sudjelovati i sufinanciranjem izrade projektne dokumentacije, potpisivanjem spomenutog Ugovora stečeni su uvjeti za daljnju realizaciju projekta o čemu je govorio župan Andrović u pratnji pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove Zorice Hegedušić i njezinog pomoćnika Bojana Brozovića, te pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojana Mijoka:

– Prije svega drago mi je što smo danas u Slatini potpisali ovaj ugovor o darovanju nekretnine vezane za buduću izgradnju sportske dvorane pri Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini.
Naime, zajednički smo financirali i projektnu dokumentaciju za projektiranje ove dvorane, a projekt je trenutačno u fazi Idejnog projekta za koji se čeka suglasnost Ministarstva obrazovanja nakon čega ćemo projekt prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti s vjerom da će proći i da će grad Slatina dobiti još jednu sportsku dvoranu kakvu i zaslužuje, vizavi i same škole i broja učenika u istoj, ali i svih sportskih klubova s područja grada Slatine, – rekao je župan Andrović te dodao:

– Vjerujem da će ovakvih suradnji biti i ubuduće kao što smo ih imali i ranije kada govorimo o obrazovanju. Sličan model bio je na još nekoliko zajedničkih projekata poput izgradnje Područne škole OŠ Eugena Kumičića u Bakiću te se nadam da ćemo s ovakvim projektima nastaviti, a sve za dobrobit obrazovanja i učenika grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, – zaključio je župan Andrović zahvalivši se gradonačelniku Ostrošiću na darovanoj nekretnini.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog Ugovora kojemu su nazočili i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, te pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i viša savjetnica za imovinsko-pravne poslove i javnu nabavu u Odsjeku za prostorno uređenje Andreja Hodak Bićanić.

– Drago mi je što smo danas imali prigodu ugostiti našega župana kako bi smo ono što smo već ranije dogovorili konačno i stavili na papir. Riječ je o darivanju zemljišta koje se nalazi unutar granica Osnovne škole Josipa Kozarca gdje će se graditi sportska dvorana koja je nužna za rad jer znamo da je stara dvorana neuvjetna i derutna, a na taj način će se, naravno uz ostale projekte koji su u tijeku, otvoriti mogućnost za jednosmjenski rad. Drugi dio dobrobiti koji donosi ovaj projekt je taj što će osim učenika škole, dio sportskih klubova moći ovdje pronaći svoj dom. Bio bih još sretniji da smo uspjeli napraviti i ono, izvan naših mogućnosti, a to je da to bude sportska dvorana za rukometne i nogometne susrete, međutim zbog uvjeta koje propisuju nadležne ustanove s obzirom na broj učenika itd., nismo u tome uspjeli. U svakom slučaju nova sportska dvorana omogućit će da sport koji je doista jedan sastavni dio života u Slatini bude i dalje vrlo prisutan i da se razvija na najbolji mogući način, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button