DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali Ugovor o darovanju nekretnina za potrebe dogradnje IOŠ-a u Slatini

Danas su u vijećnici slatinske Gradske uprave Ugovor o darovanju nekretnina potpisali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Riječ je o Ugovoru kojim prema Odluci slatinskog Gradskog vijeća od 21. rujna ove godine, Grad Slatina Virovitičko-podravskoj županiji daruje nekretnine na Trgu Ruđera Boškovića u Slatini u vrijednosti od 655.000 kuna za potrebe dogradnje zgrade Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a čiji je osnivač županija.

Budući da Industrijsko-obrtnička škola Slatina koja je adaptirana i dograđena 2008. godine u prostoru bivše vojarne u Slatini, na adresi Trg Ruđera Boškovića 5a, trenutačno radi na dvije lokacije te zbog nedostatka vlastitog prostora koristi radionice za praktičnu nastavu koje se nalaze u sklopu Srednje škole Marka Marulića na Trgu Ruđera Boškovića 16., Škola je krenula u proces potrebne dogradnje.

Kako su potporu ovom projektu iskazali i Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina koji će uz darovanje zemljišta za dogradnju škole sudjelovati i sufinanciranjem izrade projektne dokumentacije, potpisivanjem spomenutog Ugovora stečeni su uvjeti za daljnju realizaciju projekta za koji je Industrijsko-obrtnička škola već pribavila Idejni projekt i Lokacijsku dozvolu kao preduvjete za izdavanje Građevinske dozvole.

– Zahvaljujem gradonačelniku Ostrošiću na ovom činu, na današnjem ugovoru kojim je Grad Slatina dodijelio zemljište Županiji i samim time nastavljamo dobru suradnju koju smo imali do sada vezano za obrazovanje na području grada Slatine. Naime Grad Slatina je zajedno s Virovitičko-podravskom županijom sufinancirao već niz projekata poput Osnovne škole u Bakiću, određenu projektnu dokumentaciju i radove koje je izveo kod Osnovne škole Eugena Kumičića, a uključio se isto tako i ovim hvalevrijednim ugovorom.
Ja vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti, da li kroz Nacionalni plan oporavka ili kroz novi Operativni program Republike Hrvatske 2021./2027. koji je pred nama, uspjeti s nadogradnjom Industrijsko-obrtničke škole jer znamo da upravo iz Industrijsko-obrtničke škole u Slatini već godinama dolaze najbolji učenici na području Virovitičko-podravske županije, – rekao je župan Andrović.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog Ugovora kojemu su nazočili i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić kao i gradski pročelnici; Stručne službe Krunoslav Šarabok i Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić.

– Drago mi je što je došlo do potpisivanja ovog Ugovora koji je još jedan od zajedničkih projekata, te se radujem što će realizacijom spomenutog projekta Industrijsko-obrtnička škola u Slatini napokon dobiti adekvatan prostor za kvalitetan rad, a samim time će i Srednja škola Marka Marulića dobiti natrag svoje radionice i koristiti ih za svoje potrebe, što će svakako unaprijediti rad obje slatinske srednje škole, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– Ono što očekujem je da se ova suradnja nastavi i dalje, a na tom tragu ovom smo prigodom razgovarali i o mogućnostima uređenja krovišta i potkrovlja Osnovne škole Josipa Kozarca u Slatini, ali i o mogućnostima izgradnje športske dvorane kod iste škole. To će također iziskivati zamjenu nekretnina između Županije i Grada na području Školske ulice u Slatini kako bi se mogao urediti taj cijeli kompleks, – rekao je gradonačelnik Ostrošić izrazivši još jednom zahvalu županu u nadi što skorije realizacije planiranih projekata.

Podsjetimo, planiranom dogradnjom Industrijsko-obrtnička škola u Slatini će dobiti suvremene praktikume i brojna poboljšanja.
Tako će nakon planirane izgradnje na južnoj strani u prizemlju biti uređen prostor za izvođenje praktične nastave s tri praktikuma za vodoinstalatere, instalatere grijanja i klime, te elektroinstalatere, zatim sanitarni prostor za učenike i kabinet za nastavnike, dok će na katu biti uređena jedna velika polivalentna učionica s pregradom, te dvije manje učionice s kabinetom za nastavnike i sanitarnim prostorom za učenike, a taj će prostor dobiti i dizalo za osobe s invaliditetom.
Na sjevernoj strani u prizemlje se uz sanitarni čvor i skladišni prostor za domara planira smjestiti tri radionice za praktičnu nastavu, za automehaničare i mehaničare poljoprivredne mehanizacije, CNC operatere i stolare.
(mf/Foto: Mihaela Slatina, IOŠ Slatina – projekcija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button