Home / DOGAĐANJA / Gradonačelnik Ostrošić upriličio susret s poduzetnicima sa slatinskog područja

Gradonačelnik Ostrošić upriličio susret s poduzetnicima sa slatinskog područja

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine održan sastanak s poduzetnicima sa slatinskog područja, korisnicima gradskog Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Okupljene poduzetnike pozdravio je gradonačelnik Denis Ostrošić te ih zajedno sa svojim suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za razvoj gospodarstva grada Slatine Marinom Kokorićem i stručnim suradnikom za projekte Branimirom Kalanjem, upoznao s planovima u provedbi Mjera tijekom iduće godine te sa zakonskim ograničenjima u provedbi Mjera koja usmjeravaju način i postupak njihove provedbe.

Kako je gradonačelnik Ostrošić naglasio, svrha ovoga susreta s poduzetnicima bila je povratna informacija i neposredna komunikacija tijekom koje su gospodarstvenici iz svih grana djelatnosti koje su bile obuhvaćene ovim Programom iznijeli svoja razmišljanja, iskustva, komentare i prijedloge o načinu nastavka zajedničke, još kvalitetnije suradnje kroz ovaj Program, a koji bi bio prihvatljiv za daljnju provedbu mjera u 2020. godini.

– Vjerujem da je ovo bio vrlo važan iskorak u protekle dvije godine što smo učinili za dobrobit svih nas. Nagodinu ćemo imati nove mjere, te se nadam da ćete se i tu pronaći, možda s nekim novim idejama, ali u svakom slučaju u svrhu unaprjeđenja svoga poslovanja, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Nazočni poduzetnici pozitivno su se očitovali o dosadašnjoj provedbi Mjera i iskazali veliko zadovoljstvo najavom daljnje provedbe istih tijekom iduće godine.

U 2019. godini u Programu mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine bilo je uključeno 50-tak trgovačkih društava, obrtnika i OPG-a koji su ostvarili potpore Grada Slatine u iznosu od 817.000,00 kuna,  dok su u proračunu za iduću godinu planirana i veća sredstva namijenjena upravo poduzetnicima.

U ime gospodarstvenika koji su u ovoj godini dobili sredstva Grada Slatine putem Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, zahvalio se Zoran Horić, jedan od slatinskih poduzetnika i ujedno predsjednik Podružnice obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koji je istaknuo kako je hvalevrijedna svaka potpora koja ide prema poduzetnicima koje treba pomagati maksimalno.

– Grad Slatina je ovim mjerama pokrenuo jednu dobru priču ka oporavku gospodarstva, te smatram da bi trebalo zauzeti strategiju u kojem smjeru trebamo ići dalje i napraviti korak naprijed, gdje bi naše proizvode umjesto, kao uglavnom jeftinu sirovinu, trebali plasirati kao poluproizvod ili gotov proizvod. To znači da bi se trebali više okrenuti u smjeru prerađivačke industrije.
Hrvatska obrtnička komora ulaže milijunska sredstva u brendiranje hrvatskih proizvoda koji su na svjetskom tržištu prepoznati kao vrlo kvalitetni. Stoga bi uz poticanje prerađivačke i finalističke proizvodne djelatnosti našim poduzetnicima trebali i marketinški pomoći da im se otvori slobodnije tržište prema krajnjem korisniku ili prerađivaču,
– istaknuo je Horić.

Gradonačelnik Ostrošić zahvalio se poduzetnicima na svemu što čine za razvoj slatinskog područja te ih uz čestitke povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana darivao prigodnim poklonima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org