DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić ugostio slatinske župnike

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević nedavno je potpisao dekrete o nekoliko razrješenja i imenovanja svećeničkih službi u Požeškoj biskupiji.

Tako je u slatinsku Župu bl. Ivana Merza stigao novi župnik, vlč. Patrik Alatić kojega je u nedjelju, 13. kolovoza ove godine na svečanoj svetoj misi delegat požeškog biskupa dr. Škvorčevića, prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević uveo u novu službu.

Budući da Grad Slatina ima odličnu suradnju s obje slatinske župe, danas su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić primili župnika slatinske Župe sv. Josipa i dekana Slatinskog dekanata, preč. Dragana Hrgića i novog župnika Župe bl. Ivana Merza, vlč. Patrika Alatića kako bi razgovarali o daljnjim koracima i novim projektima za boljitak svih župljana.

Gradonačelnik je ovom prigodom novog župnika upoznao s radom gradskih ustanova i tvrtki, dosadašnjom suradnjom s Gradskom upravom kao i osobinama i vrlinama slatinskoga civilnog društva.

Na sastanku je župnik Alatić iznio svoje dojmove o Slatini koje je stekao u proteklih mjesec i pol dana od kada je stigao u svoju novu župu.
Izrazio je zadovoljstvo župom i crkvom kakvu mu je ostavio preč. Nikola Jušić koji je vrijedno sudjelovao u njezinoj izgradnji od prvoga kamena. Premda je puno toga učinjeno, pred njim je još puno posla, a osim upoznavanja svoje župne zajednice predstoji i dovršetak izgradnje crkve i uređenja okoliša. Na kraju je istaknuo kako je najvažnije da sa svojim vjernicima u župi izgradi jednu veliku složnu obitelj.

Župnik Hrgić iznio je novosti vezane uz trenutačne radove na sanaciji župne crkve sv. Josipa, a tijekom sastanka razgovaralo se i o brojnim drugim temama vezanim uz život grada.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button