DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJE

Gradonačelnik Ostrošić putem radijske emisije pozvao građane na „Dane turske kulture u Slatini“

Povodom manifestacije „Dani turske kulture u Slatini“ koja se održava do petka 20. travnja, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić gostovao je danas u programu Radio postaje Slatina.
Tom prigodom je predstavio cjelokupan program te pozvao slušatelje i sve zainteresirane građane da se odazovu događanjima u sklopu kojih imaju priliku naučiti nešto o turskoj kulturi.

Danas su na rasporedu od 20 sati putopisna predavanja o Turskoj koja će u Art dvorani slatinskog kina održati Udruga Motiv na temu Istanbul, a OŠ Josipa Kozarca Slatina na temu Konya.

Sutra, 19. travnja s početkom u 20 sati, također u Art dvorani slatinskog kina bit će  projekcija filma: LEPTIROV SAN / KELEBEĞİN RÜYASI, Turska / Drama / 118′ / 2013.

U petak 20. travnja oko podneva predviđen je doček delegacije Veleposlanstva Republike Turske i predstavnika Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA u Gradskoj upravi Grada Slatine, nakon čega će uslijediti razgledavanje grada i Industrijsko obrtničke škole, Srednje škole Marka Marulića, Dječjeg vrtića „Zeko“,  Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

U 15 sati održat će se otvorenje izložbe fotografija u prizemlju Zavičajnog muzeja Slatina „Jesen u Kapadokiji/Kapadokya’da Sonbahar“, koje je snimila autorica Andrea Berković  iz Zagreba. Otvorenje izložbe upotpunit će prigodnim programom učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina i Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

Od 16 do 17 sati u potkrovlju Muzeja Andrea Berković održat će putopisno predavanje, a ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak predavanje na temu posuđenice iz turskog jezika u hrvatskom govoru.

Za kraj će u prizemlju Muzeja biti upriličeno druženje uz hrvatske i turske slatkiše, te čaj i kavu, a pod nazivom „ Slatki zalogajčići“.(mf)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button