DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić primio Sandru Jadek

Danas je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić razgovarao sa najpoznatijom slatinskom slastičarkom – Sandrom Jadek. Povod sastanku bili su izvanredni rezultati koje Sandra ostvaruje na natjecanjima u zadnjih nekoliko godina, od kojih su posljednji zaista spektakularni – dvije zlatne, srebrna i brončana medalja sa međunarodnog natjecanja „Interslast“ održanog u Tuhelju. Sandra se na ovogodišnjem, šestom po redu Interslastu – međunarodnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, natjecala u obje glavne kategorije: torte i pite.

U konkurenciji 86 natjecatelja iz Hrvatske, SAD-a, Austrije, Njemačke, Slovenije, Italije i Turske uspjela je pomesti konkurenciju i osvojiti zlatnu medalju za tortu na temu „Jesen“ za čiji je „tajni sastojak“ – žirovo brašno, morala organizirati pravu malu potragu po cijeloj Slavoniji. U kategoriji pita Sandra je također briljirala te u tri kategorije osvojila zlato, srebro i broncu, dok je u jednoj kategoriji, zbog jake konkurencije, medalja ipak izostala.

Osim dojmova sa posljednjeg natjecanja gradonačelnik Ostrošić i Sandra su razgovarali i o mogućim oblicima suradnje s Gradom gdje su neke ideje u planu već sljedeće godine.(mt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button