DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Vrbaslija ugostili Glasnike istine

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija ugostili su slatinske maratonce, člana udruge Glasnici istine VPŽ Gorana Drakslera i predsjednika udruge Glasnici istine VPŽ Pavu Tutenova.

Povod susretu je bio  VI. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica koji se kao dio obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida,  po etapama trčao od 6. do 11. srpnja, a na njemu je sudjelovao i Goran Draksler. Draksler je uz još četvoricu ultramaratonaca od Ovčare do  Potočara  u 5 dana pretrčao 227 kilometara.

Draksler je gadonačelniku prenio dojmove sa ultramaratona te istaknuo da mu je ovo najdulji maraton kojeg je istrčao, te da je posebice utisak na njega ostavio ulazak u cilj koji je bio popraćen snažnim emocijama.

Utrku je održana pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a organizator je bilo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Predsjednik udruge Glasnici istine VPŽ Pavo Tutenov informirao je gradonačelnika o radu udruge i aktivnostima koje su već provedene, te o planovima za naredno razdoblje.

Na kraju susreta Draksler je gradonačelnikui predsjedniku Gradskog vijeća poklonio simbolične majice i knjige sa ultramaratona.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button