DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić potpisao 5 novih ugovora za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisao je 5 novih ugovora kojima se mladim obiteljima sa slatinskog područja odobrava financijska potpora za stambeno zbrinjavanje.

Riječ je o ukupnom iznosu od 50.000 kuna budući da potpora po pojedinoj obitelji iznosi 10.000 kuna.

Od ukupno planiranih sredstava za ovu godinu u visini od 450.000 kuna do sada je isplaćeno 180.000 kuna, čime je potporu Grada Slatine za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području ove godine iskoristilo 18 mladih obitelji.

– Drago mi je da su mlade obitelji sa slatinskog područja prepoznale napore Grada da im se pomogne u rješavanju njihovog stambenog pitanja. Prošle smo godine odobrili 7 takvih potpora koje su iznosile 7.500 kuna po obitelji, te je ukupno isplaćeno 52.500 kuna. S povećanjem potpore od ove godine na 10.000 kuna imamo i povećan broj zainteresiranih te se broj podnesenih zahtjeva gotovo učetverostručio.
Izuzetno sam zadovoljan jer to znači da se na slatinskom području radi i gradi, te da mladi ovdje planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji, – rekao je gradonačelnik Ostrošić, te istaknuo kako ovu potporu Grad Slatina planira i u idućoj godini.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina/Foto: Ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button