DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić posjetio slatinske likovnjake

Danas je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio Likovni klub “SLIK”  u njihovom novom prostoru iznad knjižare Panona, koji su dobili na korištenje uz potporu Grada Slatine.

Članovi kluba redovito se okupljaju na radionicama svakog utorka od 18 sati gdje su jedni drugima velika potpora u njihovom umjetničkom radu. Tijekom radionica nastaju prekrasna umjetnička djela koja krase svaki slobodni kutak njihovih prostorija, a brojna su spremljena u kutije budući je trenutno u fundusu kluba preko 200 slika. Među njima našla se i jedna od slika gradonačelnika Ostrošića koji je svojedobno bio aktivan član kluba, no zbog brojnih drugih obveza svoj je umjetnički talent stavio u mirovanje.

Predsjednik „SLIK“-a Josip Gribl upoznao je gradonačelnika s brojnim aktivnostima kluba, gdje je naglasio da članovi ne propuštaju niti jednu likovnu koloniju, posebno ako su pozvani po prvi put, a do sada su ih posjetili 275.
Zbog nastupa na likovnim kolonijama kojih je ponekad više u isto vrijeme, klub ima nekoliko članova iz drugih mjesta poput Virovitice i Zagreba, koji ne dolaze na radionice zbog udaljenosti, ali zastupaju SLIK na kolonijama i povremenim zajedničkim druženjima.
Prema dosadašnjim pokazateljima Slatinčani su rado viđeni gosti na likovnim kolonijama diljem Hrvatske, ali i šire, budući da sa sobom donose vedru i srdačnu atmosferu, te su uvijek spremni na suradnju, posebno sudjelovanjem na brojnim humanitarnim likovnim kolonijama.

Iako je Slatinski likovni klub od nedavno bogatiji za dvije nove članice koje su klubu donijele mladost i inovativnost, u svakom slučaju svi zainteresirani koji smatraju da imaju imalo afiniteta, talenta i ljubavi prema umjetnosti dobro su došli u klub, naglasio je predsjednik „SLIK“-a Josip Gribl.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button