DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić posjetio prvašiće prvog dana nastave u OŠ Eugena Kumičića

Danas, na prvi dan nove školske 2022./2023. godine učenike prvih razreda u osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini uz ravnateljicu Božicu Majhen dočekao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić na njezin poziv.

Ravnateljica je tom prigodom izrazila zadovoljstvo što su ove godine, za razliku od prošle, u matičnoj školi uspjeli upisati tri razreda prvašića, njih ukupno 57.
S područnim školama OŠ Eugena Kumičića ove godine ima 69 prvašića dok ih je prošle bilo samo 50. Inače u školi je ukupno 576 učenika među kojima je prema sadašnjim saznanjima ostala samo jedna učenica iz Ukrajine.

U sklopu svečanog dočeka nakon pozdravnih riječi ravnateljice i gradonačelnika koji su tom prigodom prvašićima zaželjeli što uspješniju školsku godinu te im izrazili podršku povodom ulaska u jedan njima novi svijet stjecanja znanja i usvajanja novih vještina, prigodni program pripremili su učenici drugih razreda.

I upravo se njima posebno zahvalila ravnateljica budući da im nije bilo teško doći u jutarnju smjenu pozdraviti svoje nove prijatelje zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama Ljiljanom Marendić i Blaženkom Marić, iako oni sami u školu kreću poslijepodne.

Potom su učiteljice Nedeljka Klement, Žaklina Krstičević i Vesna Košutić prozvale svoje učenike i povele u njihove razrede gdje će po prvi puta imati priliku sjesti u školske klupe.

Osim toga prvašiće je posjetila jedna od četiri kontakt policajaca Policijske postaje Slatina Ljiljana Rumenjak te ih u sklopu preventivnih projekata Sigurno u prometu i Poštujte naše znakove uputila u pravila ponašanja koja bi svako dijete trebalo znati prilikom kretanja u prometu na putu u školu i iz nje.
Mališani su je oduševili svojim znanjem o prometnim propisima koje su stekli doma i u vrtićima, te im podijelila promotivne materijale i reflektirajuće prsluke koje Ministarstvo unutarnjih poslova svake godine nabavlja kako bi djeca bila još vidljivija i sigurnija u prometu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button