DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Gradonačelnik Ostrošić organizirao prijem za vatrogaskinje DVD-a Slatina

Danas je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić organizirao prijem slatinskih vatrogaskinja koji je zbog situacije s koronavirusom umjesto u Gradskoj upravi, upriličen u vatrogasnom domu DVD-a Slatina.

Razlog ovoga susreta bio je nastup ženske B ekipe DVD-a Slatina na Državnom vatrogasnom natjecanju odraslih vatrogasaca koje je 26. rujna održano u Varaždinu.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik DVD-a Slatina Dragan Medvedović koji se tom prigodom zahvalio gradonačelniku Ostrošiću što vodi računa o dobrovoljnom vatrogastvu na slatinskom području.
Istaknuo je kako je ženska B ekipa DVD-a Slatina odradila odličnu pripremu te su nakon izvrsnog prvog mjesta na Županijskom natjecanju očekivanja bila za dobrim plasmanom i na Državnom koji je na žalost pokvarila nesreća koja se rijetko kome dogodi da se u dva navrata kod spajanja razdvoji sitka što ih je koštalo 20 bodova te su završile na 35. mjestu.

– Bitno je da smo sudjelovali jer i sam odlazak na takvo natjecanje je veliki uspjeh, – istaknuo je Medvedović te s ponosom naglasio kako je u proteklih 12 godina DVD Slatina sudjelovao na svim gradskim natjecanjima sa 87 ekipa, iza njih je DVD Sladojevci s 55, te DVD Kozice i Donji Meljani s 52 ekipe.

– DVD Slatina je na natjecanjima uvijek sa 7-8, a ponekad i s 9 ekipa koje redovito osvajaju izvrsne rezultate, a kako bi zaokružili cjelinu nedostaje nam još ženska A ekipa, – dodao je Medvedović pozvavši sve zainteresirane djevojke da se uključe u rad DVD-a Slatina.
Na kraju se zahvalio Gradu Slatini na konstantnoj potpori njihovom radu, ali i Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine koja je u proteklom periodu od godinu dana financijski pomogla izgradnju nadstrešnice kao i rekonstrukciju krovišta, kako garažnog prostora, tako i vatrogasnog spremišta i sanitarnog čvora koji se nalaze u sklopu malog vatrogasnog doma u Slatini, dok su većinu poslova obavili sami članovi DVD-a.

Čestitkama se pridružio i tajnik DVD-a Slatina Branko Belošević koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Slatine te se također zahvalio gradonačelniku Ostrošiću na potpori Grada Slatine. Tom je prigodom istaknuo da VZG Slatine svake godine između ostaloga izdvaja znatna sredstva za opremu i uređenje domova dobrovoljnih vatrogasnih društava o kojima Zajednica skrbi, tako je u proteklom razdoblju osim spomenutih ulaganja u uređenje DVD-a Slatina u vrijednosti od gotovo 72.000 kuna, DVD Donji Meljani dobio oko 30.000 kuna, a DVD Sladojevci 20.000 kuna.
Potom je članicama DVD-a Slatina uručio zlatne medalje koje su kao jedine predstavnice ženskih ekipa osvojile na Gradskom natjecanju održanom 24. listopada ove godine u Donjim Meljanima, također u specifičnim uvjetima zbog koronavirusa bez tradicionalne svečanosti dodjele medalja najboljim ekipama.

Većina članica ženske B ekipe primljena je u DVD Slatina 2010. godine, a u posljednje 2-3 godine su osvježene mlađim članicama.
Kako doznajemo u tih deset godina njihovog rada dva puta su se plasirale na Državno natjecanje tako da su osim na ovom u Varaždinu sudjelovale već ranije na Državnom natjecanju u Zadru.

Gradonačelnik Ostrošić im je simbolično uručio medalje za sudjelovanje na Državnom natjecanju u Varaždinu te im tom prigodom čestitao na dosadašnjim ostvarenim uspjesima.

Bila je to prigoda za razgovor općenito o njihovom radu gdje je u ime svih članica ženske B ekipe s dojmovima na Državnom natjecanju gradonačelnika upoznala vatrogaskinja Verica Mikić koja je istaknula kako je ekipa bila spremna zahvaljujući njihovom mentoru Darku Vujiću koji je odnedavno vatrogasac u mirovini ali je još uvijek aktivni član DVD-a Slatina, te ih je naučio svemu kako bi bile spremne ostvarivati vrhunske rezultate.

– Samo natjecanje smo odradili gotovo savršeno, a ono što je najbolja stvar tog natjecanja je zajedništvo, jer smo se ujedinili bez razlike na rezultat takav kakav je bio spletom okolnosti.
Iako je bilo malo stresa kao i prije svakog natjecanja sve je išlo kako treba. Nitko nije bio umoran od putovanja što me jako iznenadilo, gdje je došlo do izražaja to naše jedinstvo i odradili smo sve najbolje što smo mogli i usput smo se dobro zabavljali, – istaknula je Verica Mikić, koja je potom informirala gradonačelnika i o redovnom radu ženske B ekipe, pripremama za natjecanja i održavanju vježbi, te ostalim aktivnostima u koje se uključuju.

– Mislim da ćemo mi još puno godina funkcionirati kvalitetno kao ekipa jer bit svega je druženje i ovaj sportski duh koji nas ispunjava, – zaključila je Verica.

Tako je gradonačelnik doznao na koji način i kako kvalitetno funkcionira ova kategorija dobrovoljnog vatrogastva u gradu Slatini.

– Informacije koje sam doznao su definitivno dobre i drago mi je što je ovdje  prije svega prisutan jedan kontinuitet i naravno rezultati, a ovo je vatrogasno društvo bilo prvo i uglavnom je prvo što se tiče svih ovih godina od kako postoji, a pred nama je slavljenička godina u kojoj će DVD Slatina proslaviti svoju 150. obljetnicu osnutka.
Kao i do sada Grad Slatina će i u narednom periodu podržavati vatrogastvo na slatinskom području u svakom smislu, a svakako ćemo se uključiti u aktivnosti kako bi se ovaj veliki jubilej proslavio na pravi način, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao:

– Hvalevrijedno je sve što naši vatrogasci tijekom godine rade, a zainteresiranost ljudi za ovaj poziv posebno je vidljiv na Danima otvorenih vrata vatrogasaca gdje su naši mališani ali i svi ostali, sve do onih najstarijih pokazali poseban interes. To je također jedan od pokazatelja da je vatrogastvo itekako živo i čestitam ovim ženama koje su branile boje naše Slatine na Državnom natjecanju, ali i svim vatrogascima, dobrovoljnim i operativnim kao i cijelom vatrogasnom rukovodstvu na njihovom predanom radu jer uz njih se osjećamo sigurnije, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Prijemu su nazočili i zamjenik predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slatina Josip Bičanić, kao i zapovjednik istoga Josip Mikić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button