DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJE

Gradonačelnik Ostrošić gostovao na Radio postaji Slatina

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić gostovali su 6. ožujka na Radio postaji Slatina gdje su putem etera upoznali građane Slatine i šire okolice s projektima koji su spremni za provedbu prema stanju projektne dokumentacije. Tako su spomenuti slijedeći projekti: Glazbeno-umjetnička škola, Ljetna glazbeno-umjetnička pozornica, Sanacija zgrade mjesnog doma u Novom Senkovcu, Adaptacija i energetska obnova mjesnog doma u Radosavcima, Tematski park glazbe, zabave i sporta u središtu Slatine, Izgradnja ulazne ceste u PZ Turbina 3, Izgradnja Nove ulice (potrebno otkupiti zemljište), Rekonstrukcija trga s fontanom – II. etapa – povećanje površina za ljetne terase i pješačkih površina te rasvjeta. Ukupna vrijednost navedenih projekata je 26.200.000,00 kuna. Zatim Rekonstrukcija ceste za Golenić  – projekt u vrijednosti 7.350.000,00 kuna za koji su odobrena sredstva kroz Program ruralnog razvoja.
Kandidirani projekti su i Rekonstrukcija društvenog doma u Donjim Meljanima, Energetska obnova upravne zgrade Grada Slatine, Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice Slatina.

Tijekom radijske emisije bilo je govora i o projektima koji su u pripremi: EPIcentar Sequoia Slatina gdje je predviđena revitalizacija spomenika prirode – zaštićenog parka i zaštićenog drva Sequoia, te rekonstrukcija postojećih javnih zgrada u kojima će se urediti posjetiteljski centar, hostel, konferencijska dvorana, restoran i interpretacijski centar s vidikovcem, te Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, koji obuhvaća izgradnju prometnica, nogostupa, oborinske odvodnje, javne rasvjete i hortikulturnog uređenja. Oba projekta su u postupku odobrenja.

Radi se i na projektima kako bi se pomoglo obrtnicima i malim poduzetnicima gdje je privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić stavio naglasak na poduzetničke zone Turbina 2 i Turbina 3.

Najavljeni su i projekti rekonstrukcije cesta i javne rasvjete u pojedinim ulicama u Slatini i prigradskim naseljima, no treba biti strpljiv jer realizacija istih ovisi i o drugim, a ne samo Gradskim institucijama, rekao je gradonačelnik Ostrošić, te najavio nastavak obilaska Mjesnih odbora kako bi ih motivirao na ostvarivanje još boljih rezultata.
Sve ideje i sugestije su dobro došle kako bi se iznašla najbolja rješenja za boljitak svih građana jer je Slatina grad dobrih ljudi, zaključio je na kraju gradonačelnik Ostrošić.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button