DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik obišao Zimsku službu Slatina koma

Kao i svake godine uoči početka rada Zimske službe u Slatini je održana smotra strojeva za zimsko održavanje cesta.
Budući da je za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada i prigradskih naselja u zimskom razdoblju zadužena tvrtka Slatina kom d.o.o. smotra je održana u njezinom radnom prostoru u Nazorovoj ulici gdje su gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa dočekali direktor Slatina koma Sanjin Hmelik i djelatnici koji su između ostaloga zaduženi i za Zimsku službu.

Prilikom demonstracije voznog parka gradonačelnik je obišao radne strojeve, a djelatnici su ga upoznali s aktivnostima same Zimske službe.

– I ove godine Slatina kom spremno dočekuje novu zimsku sezonu koja je službeno započela 15. studenoga, – istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik te dodao:

– Spremni smo kao i svake godine s postojećom mehanizacijom koju koristimo tijekom cijele godine i u koju kontinuirano ulažemo, a nabavljena je i nova ralica za kamion. Pred sam početak sezone obavlja se pregled svih vozila na koja se montiraju ralice i ostala potrebna oprema kako bi Zimska služba bila spremna, a to smo učinili i ove godine.
Gdje je to bilo potrebno obavljen je remont strojeva i opreme, a nabavljena je i dovoljna količina soli i sipine, tako da smo u pripremu za nadolazeću zimsku sezonu 2021./2022. uložili oko 130.000,00 kuna s tim da će ukupni trošak Zimske službe ovisiti o sezoni, odnosno hoće li biti više vremenskih nepogoda ili će zima biti blaža.
Zimska služba inače raspolaže s dvije kombinirke, dva kamiona, traktorom, posebnom čistilicom snijega, dva mala traktora, velikim bagerom, tako da imamo dovoljno strojeva za kvalitetno servisiranje svih prometnica i nogostupa na području grada Slatine i prigradskih naselja koji su u ingerenciji Grada Slatine. U svakom slučaju spremno dočekujemo zimu i prve pahulje snijega, – rekao je direktor Hmelik te istaknuo kako je Zimska služba ustrojena zajedno s dovoljnom količinom ljudstva, a već su dogovorena i dežurstva.

Za 24-satna dežurstva djelatnika Slatina koma zaduženi su voditelji Zimske službe Darko Lukačević, Dragutin Radočaj i Alen Njegač koji će dežurstva preuzimati na tjednoj bazi u kombinaciji s dežurnim djelatnicima Gradske uprave Grada Slatine, te će se u radu Zimske službe svakog ponedjeljka izmjenjivati komunalni redari Zoran Filković i Mario Čevizović, te Zrinko Medved i Bruno Kufner.

Zadovoljstvo održanom smotrom strojeva za zimsko održavanje cesta izrazio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Kao i svake godine se tradicionalno nalazimo u ovoj prigodi, a s obzirom na ono što sam čuo i vidio, Slatina kom spremno dočekuje zimsku sezonu s dovoljnim količinama agregata i strojeva koji će po potrebi izlaziti na slatinske ulice i ulice prigradskih naselja.
Koliko god zima bila teška, jer osim snijega očekuju nas mokri i skliski kolnici i poledica, koji će na niskim temperaturama biti problematični, vjerujem da će djelatnici Slatina koma na vrijeme reagirati u sklopu svojih dežurstava, tako da građani mogu biti sigurni u prometu koliko god je to moguće u zimskim uvjetima, – rekao je gradonačelnik zaželjevši svima jednu dobru i kvalitetnu zimu, uz sve one radosti koje donosi zimski ugođaj, ali bez nesreća koje su izglednije u zimskim uvjetima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button