DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ivan Roštaš ugostio slatinske umirovljenike

Danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Slatine gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš ugostio članove Udruge umirovljenika grada Slatine na čelu sa predsjednikom udruge Vladimirom Domićem.

Umirovljenici su tom prigodom gradonačelnika upoznali sa provedenim aktivnostima Udruge umirovljenika u proteklom razdoblju te mu predstavili plan rada u tekućoj godini. Predsjednik Domić istaknuo je da udruga broji 240 članova koji su prošle godine  proslavili 70–tu godišnjicu osnutka udruge za što su dobili pohvale i od krovne organizacije – Matice umirovljenika Hrvatske. Uz redovne aktivnosti koje udruga provodi, a koje između ostalog sadržavaju organiziranje zabava za umirovljenike i odlazak na kupanje jednom mjesečno u Barcs,  Domić je predstavio i nekoliko ideja za uređenje i prenamjenu prostora u vlasništvu Udruge koji bi se potom koristio za tjelovježbu članova uz stručnu pomoć, organiziranje  raznih oblika savjetovanja za umirovljenike te organiziranje radionica računalne pismenosti i manjih šnajderskih radova.

Gradonačelnik Roštaš je pohvalio članove  Udruge umirovljenika na organiziranju velikog broja aktivnosti te naglasio da će Grad Slatina i dalje podržavati rad udruge. U tu svrhu sastanku su prisustvovali i ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Danijela Maravić i stručna suradnica Katarina Hranj iz Lokalne akcijske grupe Marinianis koje su upoznale umirovljenike sa natječajima na koje se  Udruga može prijaviti, a za koje će im u pripremi projekata gradske institucije mogu pružiti stručnu podršku.(www.slatina.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button