DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJE

Gradonačelnik informirao o domu u Donjim Meljanima

Danas je u programu Radio Slatine gostovao gradonačelnik Denis Ostrošić. Zajedno s Vjekoslavom Hessom, voditeljem Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada, gradonačelnik je, između ostalog, prvenstveno informirao javnost o trenutnoj situaciji sa novoobnovljenim Društvenim domom u Donjim Meljanima.

Naime, u posljednje vrijeme stigli su brojni upiti kada će ovaj, po svemu sudeći, pravi višenamjenski moderno-uređeni društveni biser širom otvoriti svoja vrata budućim korisnicima, a to su prvenstveno stanovnici Meljana za koje se i prišlo izvedbi ovog itekako vrijednog projekta. Svoje mjesto u tom novouređenom domu, kako je i rekao gradonačelnik, čekat će tako članove udruga, djecu i školarce, lokalne vrijedne vatrogasce, članove OPG-ova, kulturno umjetnička društva, članove nogometnog kluba te i sve one koji imaju želju kvalitetno se rekreirati i baviti sportom.

Primarni i poprilično očigledan razlog zašto dom još nije u punoj funkciji je onaj kao i kod svih ostalih sličnih institucija u cijeloj državi – zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera. Što se tiče ”papirnatog” dijela tu je preostalo zadovoljiti još jedan uvjet odnosno dočekati zeleno svijetlo Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nakon terenske kontrole koja se očekuje u idućih mjesec dana. Inače od same primopredaje (24.3.2020) Grad Slatina kao nositelj projekta uređenja i kao zakonski vlasnik doma uredno podmiruje sve dospjele komunalne obveze, naglasio je gradonačelnik te dodao kako je u nekoliko navrata zbog društvenih potreba dom već otvarao svoja vrata.

Tako su vatrogasci u njemu održali svoju skupštinu, na Dan Donjih Meljana (27.srpnja) u domu je održana sveta misa, a također kao još jedno skromno otvorenje vodi se i 29.koloza kada je za Dan Grada Slatine tamo javnosti predstavljeno novouređeno nogometno igralište lokalnog nogometnog kluba. S obzirom na poprilično velik uporabni prostor morat će se  donijeti i plan kojim će biti utanačeno tko će, gdje će i kada i u koje vrijeme koristiti prostorije doma. ”Prema projektu jednoj za to kvalificiranoj osobi dodijelit će se dužnost voditelja objekta, a dok se ta kao i sve navedene stavke još ne riješe, zamolio bih sve mještane samo za još malo strpljenja kako bi konačno dočekali svoje zasluženo mjesto gdje će se družiti, pripremati i provoditi planove za daljnji razvoj svoga mjesta te sve ostalo što dolazi sa brojnim mogućnostima koje donosi ovaj novouređeni moderni objekt” –  rekao je gradonačelnik. Vezano uz daljnji razvoj Meljana bilo je tu riječi i o izgradnji kapele za čiju je izgradnju Grad već investirao 150 000 kuna, a da bi ju se dovršilo bit će potrebno još oko 340 tisuća kuna. Puno je iz ovog mjesta bilo upita i oko izgradnje ostale infrastrukture no tu će prema riječima gradonačelnika i gradskog voditelja Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslava Hessa, koji je uzgred slušateljima pojasnio ulogu odnosa i načina funkcioniranja samog Grada i mjesnih odbora, morati uključiti i ostale bilo državne bilo županijske institucije koje imaju ingerenciju nad nekim od subjekata koje mještani imaju za želju renovirati, izgraditi ili na bilo koji način unaprijediti.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button