DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJE

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća rezimirali učinjeno

Što je Grad odradio u proteklom vremenskom periodu, što stoji u planovima za razdoblje ispred nas, kakve su građani od toga imali i kakve će imati benefite, danas su nas u programu Radio Slatine došli izvijestiti gradonačelnik Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Damir Jakšić.

Na samom početku i temi školstva, dvojac je odmah iskoristio priliku čestitati učenicima slatinskih školi na izvrsnim rezultatima ostvarenim na županijskim i državnim natjecanjima. Sa velikim zadovoljstvom osvrnuli su se i na još ”vruće” sportske dosege streljačice Gabrijele Gerenčir, mladih malonogometaša, rukometaša, … A što se tiče samog ulaganja u djecu i mlade odnosno njihovo obrazovanje istaknuto je nekoliko podataka. Grad je tako sufinancirao prijevoz djece predškolske dobi iz prigradskih naselja na predškolsku nastavu u DV Zeko. U prošloj godini za tu je namjenu utrošeno više od 72 000 kuna dok je ove godine predviđena cifra od 95 000. Za 932 učenika sufinancirana je nabava udžbenika za što je utrošeno 207 000, a ove 2022. ista će se podržati sa planiranih 450 000 kuna. Od gradonačelnika je stigla i potvrda da će Grad i dalje biti potpora slatinskim studentima kojima će i ove godine sufinancirati troškove prijevoza, ali i osigurati dodatna sredstva za stipendije. Lani je stipendiju primalo njih 28, a ove godine taj broj narastao je na 36. Osim vrtića Zeke grad pripomaže i radu dječjeg vrtića Suncokret za čije je sufinanciranje u ovoj godini osigurano 234 000 kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Jakšić osvrnuo se pak na sektor slatinskog zdravstva. Tako je osim ulaganja u novu opremu naveo da je građanima osigurana usluga specijalističkih pregleda u Slatini kako ne bi zbog istih morali odlaziti u bolničke centre.  Za te vrste usluga u ovoj godini znatno su povećana planirana sredstva. I za one u težem materijalnom položaju Grad je i ove godine osigurao sredstva za troškove stanovanja, ali i nabavu ogrjeva. I u ovoj godini za te potrebe planirana je svota od pola milijuna kuna. Gradonačelnik je dodao da ga posebno veseli kada vidi da se u Slatini u gotovo svakoj ulici može na dnevnoj bazi vidjeti rad miješalica, što dovodi do saznanja da stanovnici ili grade ili obnavljaju svoje domove što je dobar pokazatelj  kako mladi vide svoju budućnost u svome gradu. Na tom tragu grad će i dalje financijski podupirati mlade obitelji i svako novorođeno dijete. Osim za djecu Grad Slatina izdvaja i za svoje građane treće životne dobi. Osim božićnice i ove je godine, i to prije nekoliko dana, umirovljenicima sa nižim primanjima isplaćena i uskrsnica. Grad Slatina nije zaboravio na svoju akciju izgradnje kuće jednoj obitelji na potresom pogođenom Sibiću, a na tu temu gradonačelnik je ponovno pozvao građane i slatinske obrtnika da se uključe u akciju kako bi dvije obitelji do zime mogle u svoj novi topli dom. Od aktualnih dnevnih tema dotaknuo se gradonačelnik projekta Aglomeracije. Ovih dana obišao je slatinsko sjedište izvođača radova  turske tvrtke Ersa i uvjerio se da će radovi konačno započeti i to već ovih dana. S obzirom da nam Uskrs kuca na vratima Ostrošić i Jakšić iskoristili su i ovu priliku kako bi svim žiteljima Slatine i prigradskih naselja čestitali najveći kršćanski blagdan.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button