DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik.hr: Prema anketi među gradovima u plusu tek 40 gradova, a među prvih 10 gdje je ove godine zabilježen najveći porast broja prvašića našla se i Slatina

Kako pokazuju najnoviji podaci e-rudnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove godine u osnovnoškolske je klupe sjelo 309.076 učenika odnosno njih 3.973 manje nego lani, a prvašića se upisalo 35.630 što je, u odnosu na prošlu godinu, slabije za 1.249 učenika. Početkom svake školske godine, čekajući na službene podatke, Gradonačelnik.hr istražio je kakva je situacija po broju upisanih prvašića u hrvatskim gradovima.

Istraživanje je obuhvatilo otprilike stotinjak gradova koji su se odazvali i poslali podatke ili ih objavili na svojim službenim stranicama. Među njima tek njih 40 ima porast broja upisanih prvašića u odnosu na prošlu školsku godinu, osam ih se zadržalo na istom broju, a ostali su u minusu.

Tako je anketa pokazala kako je u plusu tek 40 gradova, a među prvih 10 gradova koji su ove godine zabilježili najveći porast broja prvašića našla se i Slatina.

Gledamo li trend u apsolutnim brojkama, najveći je porast u Samoboru koji je ove godine dobio 69 prvašića više nego lani, odnosno, njih ukupno 414.
Na drugom mjestu je Rijeka sa 62 prvašića više, dok ih je u Svetoj Nedelji otprilike dodatan razred, odnosno, 33 više u odnosu na prošlu godinu.
Popis deset najuspješnijih čine još Grubišno Polje, Osijek, Senj, Slatina, Vinkovci, Zadar i Nova Gradiška gdje se broj učenika povećao u rasponu od 17 do 28.

U slatinskim osnovnim školama ove 2022./2023. školske godine ukupno su upisana 122 učenika što je za 20 više od prošle godine kada ih je bilo upisano 102.
(mf/Izvor: Gradonačelnik.hr)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button