DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Grada Slatine s Viroexpa u eteru Radio Slatine

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić bio je gost sajamskog studija Radio Slatine s ovogodišnjeg Viroexpa.

Tom je prilikom predstavio sajamski prostor Grada Slatine u sklopu kojega na 80 kvadrata uz Grad Slatinu, Gradsku razvojnu agenciju Slatine – GRAS, EPIcentar Sequoia Slatina, Pučko otvoreno učilište Slatina i Slatinski informativni centar zajedničkim nastupom predstavljaju se i pojedini slatinski poduzetnici, obrtnici i udruge.

Ispričao je i brojne zanimljivosti koje se mogu čuti, vidjeti, kušati, kupiti… u sklopu ovogodišnjeg Viroexpa.

Isto tako govorio je o značaju ovoga sajma za Grad Slatinu te ocijenio nastup Slatinčana na ovogodišnjem Viroexpu uspješnim.

– Mogu reći da ovdje imamo produžetak Dana grada s obzirom da se ovdje predstavljamo, ne samo Virovitičko-podravskoj županiji već i cijeloj Hrvatskoj, te svim partnerima koji dolaze iz inozemstva.

Ono što mi je drago jest da smo danas, nakon jučerašnje prekrasne svečanosti kojom smo obilježili Dan grada te smo u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća otkrili i bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ponovno u aktivi i to ne bilo kako. Naime sve gradske ustanove su dale svoj obol da Slatinu predstavimo na najbolji mogući način, odnosno jednim pravim zajedništvom. Ono što nam je vrlo bitno je promidžba grada, a ovo je izvrsna prilika jer Viroexpo je vrlo posjećen sajam s preko 450 izlagača, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te se kratko osvrnuo i na svečanost otvorenja Viroexpa:

– Tijekom samog otvorenja sajma premijer Plenković je istaknuo kako će učiniti sve da Slavoniji pomogne u ovim teškim trenutcima koji nas čekaju ove jeseni koja je vrlo neizvjesna zbog rata u Ukrajini, korone, velikih računa energenata… te se nadam da će to država doista i odraditi.

Iskoristio je prigodu te pozvao sve Slatinčane da posjete Viroexpo koji se održava puna tri dana.

– Tijekom obilaska svih zanimljivosti sajma svakako svratite i do štanda Grada Slatine, a vjerujem da ćemo iduće godine, u nekom prigodnijem terminu, ponovno nastupiti s još više izlagača kao na prošlom Viroexpu kada smo izlagali na 200 kvadrata. Lijepo je biti ovdje te i nadalje očekujemo brojne posjetitelje. Slatina je ovdje, Slatine će uvijek biti i Slatina je grad koji ima što ponuditi. Slatina je grad dobrih ljudi zbog kojih treba učini sve da naš grad raste i dalje. Slatina u srcu, – zaključio je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Marijo Kokorić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button