DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš ugostio slatinske hrvače

Danas je u maloj vijećnici Gradske uprave Grada Slatine gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš  ugostio predstavnike Hrvačkog kluba „Slatina“ Borivoja Kocića i Maria Petraka. Tema susreta bio je prekogranični projekt „Oživljavanje starih hrvačkih tehnika“ kojeg će Hrvački klub Slatina provoditi sa partnerima iz Szigetvara, a kojeg je pisala Gradska razvojna agencija Slatina – GRAS.

Ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina Danijela Maravić rekla je više o projektu: „Projekt je težak 154.912 eura, a suradnjom između Hrvačkog kluba Slatina i Hrvačkog kluba  iz Szigetvara ističe se dugogodišnja suradnja tih dvaju klubova i dvaju regija. Naglasak projekta je na jačanju ovog projekta među mladima, oživljavanje starih vještina i između ostalog promoviranje ovog sporta među djevojčicama“. Također je naglasila da će kroz projekt biti kupljena nova oprema, angažirani profesionalni treneri, organizirani sportski događaji i ljetni kamp za članove klubova u Kapošvaru, te stručni seminari u Slatini.  Ravnateljicu GRAS-a Danijelu Maravić posebno je razveselila činjenica da je projekt prvotno namijenjen mladim osobama te da su upravo mlade osobe sudjelovale na njegovom pisanju.

Gradonačelnik Roštaš izrazio je zadovoljstvo zbog prihvaćanja projekta na prekograničnom natječaju i čestitao svima koji su  projekt pripremali. Tom se prilikom dotaknuo i drugih projekata koji su prošli na istom natječaju, odnosno projekt OŠ Eugena Kumičića kojim će se rekonstruirati nogometno i košarkaško igralište te izgraditi atletska staza. Partneri na tom projektu su također iz Szigetvara, ali i SŠ Marka Marulića iz Slatine koja će dobivenim sredstvima kupiti opremu za podučavanje u poduzetništvu i obrtništvu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 1,87 milijuna kuna, a oba prekogranična projekta zajedno imaju vrijednost od skoro 3 milijuna kuna naglasio je gradonačelnik Roštaš.

Predsjednik Hrvačkog kluba Slatina Borivoje Kocić zahvalio se Gradu Slatini na pismu potpore i na podršci te Gradskoj razvojnoj agenciji Slatina  na samoj pripremi projekta.  Također je naglasio da će pomoću nove opreme uvelike poboljšati uvjete rada i unaprijediti hrvanje u Slatini na jednu zavidnu razinu.(www.slatina.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button