DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisao ugovor za projekt TURBINA II

Gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću, danas je u prostorijama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, uručena Odluka o financiranju projekata temeljem Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ iz programa „Konkurentnost i kohezija“.

U okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“, Poziv na dodjelu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkihh zona“, prijavljen je projekt Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini.

Ukupna vrijednost Projekta je 15.912.697,45 kn, dok su priznati ukupni prihvatljivi troškovi nakon provjere prihvatljivosti 15.550.822,45 kn.
Intenzitet potpore je 62,84% tako da je Projekt sufinanciran u iznosu od 9.772,587,27 kn.

Sukladno Strategiji razvoja Grada Slatine za razdoblje od 2016. do 2020. godine, jedan od glavnih ciljeva je razvijanje poduzetničke klime i konkurentnog gospodarstva. Na tragu ispunjenja navedenog cilja je i predmetni projekt, „Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini“,  koji podrazumijeva izgradnju i uređenje prometne infrastrukture u dva dijela poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu za cjelokupnu poduzetničku zonu i njeno krajobrazno uređenje.

Predmetnim projektom planirano je rješenje nedovršenosti prometne infrastrukture poduzetničke zone Turbina 2 te se njime nastoji omogućiti korištenje preostalih dijelova poduzetničke zone koji do sada nisu bili prometno povezani i, posljedično tome, još uvijek neiskorišteni. Uređenje prometne infrastrukture početni je preduvjet poduzetnicima za realizaciju njihovih investicijskih projekata.
(tks/Izvor: Grad Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button