DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik čestitao časnim sestrama Anastaziji i Dioniziji 50 godina odanog rada u redovničkoj službi

Kako su prošloga petka na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, svoj blagdan proslavile časne sestre Presvetog Srca Isusova, a sestre Anastazija Vukić i Dionizija Petric i svoje jubilarne obljetnice, odnosno 50 godina zavjeta i života u redovništvu, a sestra Anastazija i 50 godina u Slatini, jučer je slatinski samostan posjetio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić gdje ga je uz slavljenice dočekala i odgovorna sestra Krešimira Vuleta.

Tom je prigodom gradonačelnik sestrama Anastaziji i Dioniziji čestitao ovu veliku obljetnicu te im zahvalio za sve dobro što čine za Slatinu i njezine, ne samo župljane već i sve građane.

50 godina službovanja je jako puno, pa su se tako u srdačnom razgovoru dotaknuli brojnih uspomena, uglavnom lijepih jer ove skromne i vesele časne za svakoga imaju samo lijepu riječ i blistavi osmjeh, a unatoč i teškim razdobljima žele pamtiti samo ona najljepša.

S. Anastazija zaredila se s 26, a s. Dionizija s 14 godina i od tada su kroz svoje redovničko zvanje bile na usluzi potrebitima, skrbile se za siromašne, nemoćne, bolesne, bavile se humanitarnim radom te se uz uređivanje crkve i brige o crkvenom pjevanju posebno posvetile radu s djecom i mladima, što i danas njeguju.

Kada je došlo vrijeme za mirovinu pridružila im se s. Krešimira i preuzela službene dužnosti, a sve tri časne za koje naši sugrađani imaju samo riječi hvale, predstavljaju duhovno bogatstvo grada jer među sve nas unose radost, mir, veselje i nadu u bolje sutra.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button