NASLOVNICAUDRUGE

Građani – ne parkirajte na mjesta za osobe s invaliditetom

Danas je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Slatina održana akcija ”Poštujte i naš znak” kojom se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3.12.) Akciju u Slatini Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala je u suradnji Policijskom upravom virovitičko-podravskom i  Policijskom postajom Slatina.

Akcija ”Poštujte i naš znak”, kako nam je rekla  predsjednica UOSi Slatina Diana Zelenka, imala je za cilj senzibilizirati sudionike u prometu na probleme osoba s invaliditetom s naglaskom na korištenje parkirališnih mjesta označenih za parkiranje osobama s invaliditetom.  Naime, osobi u invalidskim kolicima zbog teže pokretljivosti treba veći prostor za transfer prilikom ulaska i izlaska iz vozila, zbog toga je vrlo bitno da ta mjesta parkirališna mjesta uvijek budu dostupna, odnosno da ih ne koriste ostali sudionici u prometu, što na žalost često zna biti slučaj i u našem gradu.

Zbog naglaska na ovaj društveni problem policijski službenici danas su djelovali samo preventivno. Akciju su članovi UOSI  proveli na nekoliko lokacija u gradu gdje su propisno označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. U navedenoj akciji zabilježen je jedan slučaj nepropisnog parkiranja, a vlasnik tog vozila prošao je ovaj put samo sa upozorenjem i kratkom edukacijom od strane policijskih službenika. Ovom preventivnom akcijom koordinirala je Anita Relić policijska službenica za preventivu u prometu PU VP. Inače kazna za ovaj prometni prekršaj iznosi 700 kuna. Članice udruge na još su jedan zanimljiv način stavile naglasak na ovaj problem. One su naime na parkirališna mjesta postavile invalidska kolica s natpisom ”VRAĆAM SE ODMAH” aludirajući tako u suprotnom smjeru neodgovornih korisnika parkiranih mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button