DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Grad sustavno radi na sanaciji i asfaltiranju slatinskih ulica i nogostupa

Danas su u sklopu terenskog obilaska dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vjekoslav Hess obišli nekoliko lokacija u Slatini na kojima su u tijeku, odnosno gdje su završeni radovi na održavanju i uređenju infrastrukture ulica i nogostupa.

Tijekom cijele godine intenzivno se radi na sanaciji i asfaltiranju brojnih slatinskih ulica, osobito onih u brdskom dijelu grada, a jedna od ulica koja je sanirana u 2022. godini je Ulica Mirka Jirsaka.

– Radovi koji su obuhvaćeni sanacijom ulice su iskop postojećeg materijala (kamen i zemlja) na trasi ceste, ugradnja kamena, postavljanje rubnjaka, priprema za ugradnju asfalta i asfaltiranje u duljini 340 m, – rekao je Vjekoslav Hess. Također je istaknuo kako je većinu radova obavila tvrtka Slatina KOM d.o.o., dok je asfaltiranje odradila tvrtka Ceste d. d. Bjelovar. Vrijednost radova iznosila je 399.677,50 kn.

Što se tiče drugih izvedenih radova i sanacija, Hess je rekao kako je Grad ove godine također obavio redovnu sanaciju udarnih rupa na cestama s asfaltiranim kolničkim zastorom, a te radove je isto tako obavila tvrtka Slatina KOM d.o.o.. Dodao je kako je vrijednost tih radova 132.401,34 kn, a sanirano je 30 udarnih rupa, što čini površinu od 318 m2. Značajniji poslovi na sanacijama odnosili su se na sanaciju raskrižja u Ulici grofa Janka Draškovića i spoj Ulice Andrije Hebranga i Ulice kralja Zvonimira.

Kada su u pitanju radovi koji su trenutno u tijeku, intenzivno se radi na rekonstrukciji nogostupa na Trgu Ruđera Boškovića. Tvrtka Slatina KOM d.o.o. uklanja postojeći asfaltni zastor, obavlja iskop postojećeg materijala, ugradnju kamena, postavljanje rubnjaka, priprema za ugradnju asfalta i postavljanja betonskih kocki. Sanacijom će biti obuhvaćena duljina od 100 m, a procijenjena vrijednost radova iznosi 198.950,00 kn.

Dogradonačelnik Ilija Nikolić izrazio je zadovoljstvo radovima koji su prethodno izvedeni, a koji su zasigurno donijeli brojne benefite cijelom slatinskom području.

– Obavljena je sanacija odvojka u Varaždinskoj ulici u Novom Senkovcu u duljini od 155 m, a vrijednost radova iznosila je 471.012,14 kn. Također je obavljena sanacija ceste u Ulici kneza Domagoja u Gornjem Miholjcu duljine 310 m, u vrijednosti 369.241,95 kn. Većinu radova obavila je tvrtka Slatina KOM d.o.o., dok je asfaltiranje odradila tvrtka Ceste d.d. Bjelovar, – detaljno je pojasnio dogradonačelnik koji su još sve radovi do sada završeni.

Grad Slatina će i dalje nastaviti istim tempom i tako poboljšavati život svojih građana pa je tako u planu asfaltiranje staza na mjesnim grobljima u Novom Senkovcu i Sladojevcima i provođenje postupka nabave projektiranja Ulica Mirna I i Mirna II.
(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button