DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina zaposlio novih 6 djelatnika kroz Program javnih radova 2022.

Kroz mjere za poticanje zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2022. godinu, a vezano uz javne radove za jedinice lokalne samouprave, Gradu Slatini odobren je Program: Revitalizacija i održavanje javnih zelenih površina i imovine Grada, u sklopu kojega će HZZ sufinancirati zapošljavanje 6 osoba.

Tako je Grad Slatina s odabranih 6 osoba koje ispunjavaju tražene uvjete potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme. S radom su započeli danas, 6. lipnja i narednih 6 mjeseci bit će od velike pomoći djelatnicima koji su već ranije zaposleni na održavanju javnih gradskih površina.

Javni rad je mjera čiji se program temelji na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica s ciljem uključivanja dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, te drugih teže zapošljivih osoba koje su određeno vrijeme prijavljene na HZZ-u.

Programom javnih radova na području Grada Slatine u 2022. godini obuhvatit će se uređenje i održavanje zapuštenih javnih površina i objekata u vlasništvu Grada Slatine, koje nisu obuhvaćene redovnim programima i koje zahtijevaju angažman osoba za fizički rad, s posebnim naglaskom na nastavak održavanja javnih površina uređenih kroz dosadašnje programe javnih radova, te pojačano održavanje uređenosti javnih površina povodom obilježavanja značajnih manifestacija, blagdana, državnih i gradskih praznika i spomendana.

Programom će se nastaviti i revitalizacija zapuštenih zelenih površina u prigradskim naseljima Grada Slatine. (mf/Foto: Mihaela Feldi)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button