DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina zahvalio vlč. Dejanu Iliću na dobroti i suradnji

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević nedavno je potpisao dekrete o nekoliko razrješenja i imenovanja svećeničkih službi u Požeškoj biskupiji.
Između ostalih vlč. Dejan Ilić razriješen je službe upravitelja Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici te je imenovan za upravitelja Župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru.

Tim povodom danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan prijem na kojemu su zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić primili novobukovačkog župnika, vlč. Dejana Ilića.

Tijekom srdačnog razgovora zahvalili su mu na svoj dobroti koju je svojim predanim radom pružio svojim župljanima i sugrađanima slatinskog prigradskog naselja Kozice.

– Želimo Vam se ujedno zahvaliti i na uspješnoj suradnji koja nosi pečat Vaših dobrih djela, a kojima ste tijekom svoga boravka na našem području između ostaloga pomogli sanaciju i uređenje kapele sv. Roka u Kozicama, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić, te mu u ime Grada Slatine zaželio puno uspjeha u novoj službi.

Vlč. Ilić također je izrazio riječi hvale Gradu Slatini na uspješnoj suradnji, ali i svim svojim župljanima koji su dolascima na svete mise uveličali njegovu službu u ovoj župi u kojoj je proveo protekle 2,5 godine. Osobito se zahvalio onima koji su dali svoj doprinos pri liturgijskim slavljima i uređenju, kako novobukovačke crkve, tako i svih kapela na području Župe.
Dodao je kako će nakon misnog slavlja povodom blagdana Velike Gospe u Novoj Bukovici, posljednje misno slavlje koje će služiti prije odlaska u novu Župu u Daruvaru, biti u Kozicama 16. kolovoza u prigodi blagdana sv. Roka.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Vlč. Dejan Ilić rođen je 12. srpnja 1993. godine u Ljubljani od oca Metozija i majke Anđe r. Lovrić. Kršten je u župi Uznesenja BDM u Jajcu u BiH gdje je pohađao osnovnu školu, a potom i u Kostreni, Gornjim Sređanima i Daruvaru. Nakon završene srednje škole za građevinskog tehničara u Pakracu upisuje Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a ostale godine studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu.
Za đakona ga je u požeškoj Katedrali zaredio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević 7. listopada 2017., a za prezbitera 23. lipnja 2018. godine.
Svoj đakonski praktikum vršio je u župi Bezgrješnog Začeća BDM u Novoj Gradiški  nakon kojega je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi (katedralna župa).
Župnim vikarom u Župi Rođenja BDM u Kutjevu imenovan je 2019. godine. Odlukom požeškog biskupa 2021. godine razriješen je službe župnog vikara u župi Rođenja BDM u Kutjevu te imenovan upraviteljem župe Uznesenja BDM u Novoj Bukovici kojom upravlja od Prve korizmene nedjelje 2021. godine.
Novim dekretom požeškog biskupa razriješen je te dužnosti i imenovan je za upravitelja Župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru gdje bi službu trebao preuzeti 19. kolovoza ove godine.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button