DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina zahvalio preč. Nikoli Jušiću na dobroti i suradnji

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević nedavno je potpisao dekrete o nekoliko razrješenja i imenovanja svećeničkih službi u Požeškoj biskupiji.

Između ostalih preč. Nikola Jušić razriješen je službe župnika Župe bl. Ivana Merza u Slatini i imenovan za župnika Župe sv. Josipa u Đurđenovcu.

Tim povodom danas je u Gradskoj upravi Grada Slatine održan prijem na kojemu su zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić primili slatinskog župnika, preč. Nikolu Jušića.

Tijekom srdačnog razgovora zahvalili su mu na svoj dobroti koju je svojim predanim radom pružio svojim župljanima, sugrađanima grada Slatine i prigradskih naselja, te u zalog novim generacijama Slatinčana iza sebe ostavio novoizgrađenu župnu crkvu bl. Ivana Merza.
Naime preč. Nikola Jušić po svom dolasku u Slatinu prije 11 godina zatekao je župu bez ureda i crkve, a svojim je predanim radom vrlo uspješno ustanovio župni ured, izgradio crkvu i formirao župnu zajednicu.

– Želimo Vam se ujedno zahvaliti i na uspješnoj suradnji s lokalnom zajednicom koja je urodila brojnim dobročinstvima, a trag vaših stopa u Slatini će ostati neizbrisiv. Žao nam je što odlazite jer ste postali ikona našega grada, no nadam se da ćemo imati prilike za neke nove zajedničke susrete, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić, te mu uz obilje zdravlja i Božjeg blagoslova, u ime Grada Slatine zaželio puno uspjeha u novoj službi.

Isto je učinio i gradonačelnik Denis Ostrošić koji se u razgovor uključio telefonskim pozivom.

– Ovom prilikom želim izraziti zadovoljstvo suradnjom i na neki način prijateljstvom s Vama u ovih nekoliko godina koliko se poznajemo. Bila mi je čast surađivati s Vama kroz nekoliko projekata i iskreno mi je žao što odlazite iz Slatine. Doista ste od nule krenuli, a puno ste toga u ovih 11 godina napravili za Slatinu, stoga Vam u ime Grada Slatine još jednom od srca zahvaljujem na tome. Zadivljujuća je bila Vaša energija kojom ste nas sve „povukli“ da pomognemo i žao mi je što nismo uspjeli doprinijeti još i više da se izgradi i župni dvor koji bi uz crkvu bio kruna Vašega poslanja u Slatini, – rekao je gradonačelnik Ostrošić zaželjevši preč. Jušiću prije svega puno zdravlja, a onda i puno dobrih ljudi koji će mu olakšati i uljepšati boravak u novoj župi.  

Preč. Jušić također je izrazio riječi hvale gradonačelniku Ostrošiću i Gradu Slatini, kao i svim svojim župljanima, na uspješnoj suradnji i svim lijepim trenutcima koji su obilježili njegov boravak u Slatini.

– Zahvaljujem vam na suradnji, na prijateljstvu i na druženjima jer stvarno mi je bilo ugodno s vama se susretati. Ovo što je za moga boravka u Slatini napravljeno neka bude Bogu na slavu i ljudima na korist, – istaknuo je preč. Jušić te uputio poruku svojim župljanima:

– Poštovani i dragi župljani, prije odlaska sa Župe želim se zahvaliti na suradnji i na svemu onom dobru koje ste mi dali. Vjerujem da je moje vrijeme provedeno ovdje bilo na korist vama i na čast dragom Bogu, a želja mi je bila da se upravo to ostvaruje mojim prebivanjem u Župi bl. Ivana Merza i vođenjem iste. Ako sam kao čovjek nekoga povrijedio, ili nisam bio nekom po volji, molim za oproštenje, a budući da ne idem daleko vjerujem da ćemo se susretati i viđati ponovno ovdje u Slatini, – poručio je preč. Nikola Jušić zazvavši Božji blagoslov na sve Slatinčane, neka ih dragi Bog blagoslovi i čuva.

Preč. Nikola Jušić rođen je u Buku 6.12.1953. godine u obitelji Milana i Dragice r. Filipović. Zaređen je za svećenika 24.06.1979. u Zagrebu, po nadbiskupu Franji Kuhariću. U Slatinu je došao dekretom požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića, od 30. lipnja 2012. te je postao župnikom Župe Bl. Ivana Merza. Nakon 11 godina novim je dekretom požeškog biskupa, na vlastitu želju razriješen te dužnosti, te je imenovan za župnika Župe sv. Josipa u Đurđenovcu.

Oproštajno misno slavlje u crkvi bl. Ivana Merza preč. Nikola Jušić imat će u nedjelju 6. kolovoza, iako će svete mise služiti i u narednom tjednu sve do 11. kolovoza kada će predati Župu u ruke novoga župnika, vlč. Patrika Alatića.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button