DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Grad Slatina sufinancira troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i u 2023. godini

Na temelju gradske Odluke o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine u 2023. godini u Slatini će ove godine Grad po prvi put sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu građana koji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja. Sufinanciranje će iznositi pedeset posto cjelokupnog troška sterilizacije i kastracije za jednog psa ili mačku po vlasniku u razdoblju od 15. studenog 2023. godine, odnosno do isteka financijskih sredstava namijenjenih za tu svrhu, a najkasnije do 6. prosinca 2023. godine.

Sterilizacija i kastracija pasa moguća je samo ako je pas mikročipiran i upisan u sustav Lysacan. Razliku do punog iznosa cijene sterilizacije ili kastracije pasa ili mačaka snosit će skrbnik životinje.

Ovom mjerom želi se potaknuti posjednike životinja da budu odgovorni i brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje i vodila briga za potomke kućnih ljubimaca. Osim toga, na taj će se način smanjiti broj napuštenih i izgubljenih pasa i mačaka.

Akcija će se realizirati putem veterinarskih organizacija koje djeluju u Slatini i s kojima je potpisan ugovor o suradnji. Svi zainteresirani vlasnici kućnih ljubimaca mogu se obratiti veterinarskim organizacijama radi sterilizacije svojih kućnih ljubimaca od 15. studenog 2023. godine.

(mf; Izvor: Grad Slatina; Foto: Ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button