DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Grad Slatina sufinancira troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i u 2021. godini

Na temelju Odluke o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine u 2021. godini, Grad Slatina će i ove godine sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu građana koji imaju prebivalište na području Slatine i slatinskih prigradskih naselja, a za ovu je akciju u gradskom proračunu osigurano 18.000 kuna.

Sufinanciranje će iznositi pedeset posto cjelokupnog troška sterilizacije ili kastracije za jednog psa ili mačku po vlasniku, a moći će se realizirati putem veterinarskih organizacija koje djeluju u Slatini i s kojima je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisao ugovor o suradnji.
Razliku do punog iznosa cijene sterilizacije ili kastracije pasa i mačaka snosit će skrbnik životinje, a sterilizacija i kastracija pasa moguća je samo ako je pas mikročipiran i upisan u sustav Lysacan.

– Ovom mjerom želi se potaknuti posjednike životinja da budu odgovorni i brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje i vodila briga o potomcima istih. Osim toga, na taj će se način smanjiti broj napuštenih i izgubljenih pasa i mačaka, – istaknuo je gradonačelnik.

Akcija će se provoditi u razdoblju od 1.  do 31. svibnja ove godine, odnosno do  isteka financijskih sredstava namijenjenih za tu svrhu, a zainteresirani građani sve detaljnije informacije mogu dobiti u Gradu Slatini ili kod ugovorenih veterinarskih ustanova.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button