Home / NASLOVNICA / Grad Slatina sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

Grad Slatina sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka

Na temelju gradske Odluke o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka na području Grada Slatine u 2019. godini u Slatini će ove godine gradska uprava po drugi puta sufinancirati sterilizaciju i kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu građana koji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja.

Sufinanciranje će iznositi pedeset posto cjelokupnog troška sterilizacije i kastracije za jednog psa ili mačku po vlasniku u razdoblju od 14. listopada 2019. godine pa sve do isteka financijskih sredstava namijenjenih za tu svrhu, a najkasnije do 31.12.2019.g.

Sterilizacija i kastracija pasa moguća je samo ako je pas mikročipiran i upisan u sustav Lysacan. Razliku do punog iznosa cijene sterilizacije ili kastracije pasa ili mačaka snosit će skrbnik životinje.

Ovom mjerom želi se potaknuti posjednike životinja da budu odgovorni i brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje i vodila briga za potomke kućnih ljubimaca. Osim toga, na taj će se način smanjiti broj napuštenih i izgubljenih pasa i mačaka.

Akcija će se realizirati putem veterinarskih organizacija koje djeluju u Slatini i s kojima je potpisan ugovor o suradnji. Svi zainteresirani vlasnici kućnih ljubimaca mogu se obratiti veterinarskim organizacijama radi sterilizacije svojih kućnih ljubimaca od 14. listopada 2019. godine.

x

Check Also

Počast preminulom vatrogascu

Danas u 14 sati oglasile su se sirene vatrogasnih vozila Javne vatrogasne postrojbe Slatina. Na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org