DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina sudjelovao na međunardnoj NET edukaciji Ukraine – European Union: Solidarity prevails

Od 6. do 10. svibnja ove godine u organizaciji Portugalske agencije za mobilnost organizirana je NET edukacija na temu Ukraine – European Union: Solidarity prevails, u Villa Gaia de Nova u portugalskom gradu Portu, na kojoj je Grad Slatinu predstavljala Marija Fumić, viša stručna suradnica za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada, ujedno i jedina predstavnica iz Hrvatske uz ostale predstavnike europskih zemalja, odnosno Ukrajine, Švedske, Finske, Poljske, Belgije, Nizozemske, Španjolske, Portugala, Rumunjske i Njemačke.
Na početku edukacije sve prisutne pozdravio je Luis Alves, ravnatelj Portugalske Agencije za mobilnost te iskazao želju da edukacija potakne što veći broj projekata solidarnosti kao odgovor na sve negativne događaje kojima svjedočimo u Ukrajini ali i u ostatku svijeta, što su za 21. stoljeće nepojmljivi.

Ciljevi tečaja su poboljšati kvalitetu projekata Programa Europskih snaga solidarnosti (ESC) i podržati sudionike i organizacije u razvoju glavnih kompetencija povezanih s uključenošću i različitošću u projektima solidarnosti. Ideja je povećati znanje o projektima solidarnosti ESC-a i potaknuti sudionike na korištenje programa za mlade kao alata za razvoj, promicanje i provedbu projekata u svom kontekstu, s jakim fokusom na solidarnost, socijalnu uključenost mladih migranata, izbjeglica i mladih. Ljudi koji dolaze iz teških sredina/konteksta u nove zemlje i nove lokalne zajednice.

Sudionici ove edukacije stečena znanja i vještine prenijet će mjerodavnima u svojim sredinama te će ih zajedno pokušati što kvalitetnije primijeniti u razvoju lokalne zajednice kao i razvoju projekata koji potiču inkluziju i smanjuju socijalnu isključenost uz primjenu solidarnosti u cjelokupnoj zajednici.
Osim toga sudjelovanjem na edukaciji stečena su nova poznanstva i kontakti za razvoj međunarodne suradnje i projekata.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button