DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina sudjelovao na Konferenciji „zaGOspodarimo otpadom“ u Zagrebu

Jučer je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana Konferencija „zaGOspodrimo otpadom“ koja je okupila 586 sudionika – predstavnika jedinica lokalne samouprave; gradova, općina i županija te predstavnike komunalnih poduzeća.

Kroz različite tematske cjeline sudionici su imali mogućnost upoznati se s primjerima dobre prakse te dobiti odgovore na pitanja o uspostavi sustava gospodarenje otpadom.

Tom je prigodom ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić predstavio verificirane podatke o udjelu odvojeno sakupljenog otpada za 2017. godinu.
Sukladno Planu gospodarenja otpadom, Republika Hrvatska do kraja 2022. godine ima za cilj odvojeno sakupljati 60, odnosno do 2020. godine 50 posto otpadnog papira, plastike, stakla i metala“. – rekao je Ćorić i dodao kako u Hrvatskoj postoji niz gradova i općina koji su ozbiljno pristupili konceptu kružne ekonomije.
To su gradovi i općine koji mogu biti primjer drugima, najbolja zvijezda vodilja ostalima“ – zaključio je ministar Ćorić ukazavši kako je u Republici Hrvatskoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija za projekte kojima se povećava odvajanje otpada na raspolaganju 475 mil. EUR.

Ovo je prva konferencija o održivom gospodarenju otpadom na kojoj su sudionici imali mogućnost, putem pametnih telefona, postavljati pitanja na koja su odgovarali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sv. Tomislav Ćorić, predstavnica Europske komisije Joanna Drake, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš…

Ispred Grada Slatine na Konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji višeg stručnog suradnik za komunalnu infrastrukturu Mateja Peretina, te direktor tvrtke Slatina Kom d.o.o. Sanjin Hmelik u pratnji rukovoditeljice komunalnih djelatnosti Dubravke Repić.
(mf/Izvor: Grad Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button