DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Grad Slatina sudjelovao na konferenciji „Demografija u fokusu“

Jučer, 10. srpnja 2023. godine, u Osijeku je održana konferencija „Demografija u fokusu: Istraživanje lokalnih i regionalnih perspektiva“ na kojoj je sudjelovala Marija Fumić, viša stručna suradnica za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine, kao i predstavnici svih 5 županija regije Istočne Hrvatske i predstavnici jedinica lokalne uprave (gradonačelnici i načelnici).

Konferencija je održana u organizaciji Središnjeg ureda za demografiju i mlade, a sve sudionike pozdravila je državna tajnica Središnjeg  ureda za demografiju u mlade Željka Josić, iskazavši zadovoljstvo nastavkom niza konferencija koje su se održavale i prethodnih godina na temu doprinosa jedinica lokalne i regionalne samouprave demografskoj revitalizaciji Republike Hrvatske.

Cilj 2. ciklusa konferencija je dobivanje opće slike demografskih prilika (prednosti, mogućnosti, ograničenja i prijetnja) te identificirati poželjne smjerove razvitka – uporišta za demografski razvoj te utvrditi poželjne „stilove“ upravljanja razvojem. Na samoj konferenciji održana su predavanja profesora s Katoličkog sveučilišta na temu demografije, tako su neka od predavanja bila „Aktualna demografska slika regije Istočna Hrvatska“, „Kvalitativna analiza uočenih poteškoća i primjera pozitivnih utjecaja na demografski razvoj u regiji Istočna Hrvatska“, „Potreba jačanja suradnje i poželjne vrste suradnje u županijama regije Istočna Hrvatska“ i ostala.

(nm/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button