DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina sudjelovao na javnoj tribini „Zajedničko planiranje proračuna“

Jučer je u Kuriji Janković u Pakracu u organizaciji Grada Pakraca i Udruge gradova održana prva javna tribina pilot projekta „Zajedničko planiranje proračuna“.
Projekt je započeo ove godine u organizaciji Udruge gradova s ciljem povezivanja lokalne vlasti i građana u kreiranju proračuna kao i njegovom izvršenju kako bi se sredstva iz proračuna utrošila namjenski za predložene potrebe građana.
Sve prisutne pozdravila je gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, zatim voditeljica Odsjeka za financije Adrijana Pepić te Dario Runtić i Marijo Žuliček iz Udruge gradova.

Grad Slatina je u ovaj projekt uključen kao promatrač budući da sličan projekt provodi već niz godina na slatinskom području.
Na taj način kroz namjenska sredstva u sklopu projekta „Male komunalne akcije“, Grad Slatina nastoji ostvariti potrebe svojih sugrađana u Slatini i prigradskim naseljima, te pomoći radu zainteresiranih udruga i skupina građana, a na temelju njihovih predloženih projekata i programa.

Na tribini u Pakracu sudjelovale su Marija Fumić, viša stručna suradnica u Odsjeku za gospodarstvo pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine i Mila Margaretić, viša stručna savjetnica u Odsjeku za financije pri Stručnoj službi Grada Slatine, koje su tom prigodom sudionicima iste prenijele iskustva i savjete vezane uz provedbu projekta.

Na kraju tribine građanima grada Pakraca su podijeljeni obrasci temeljem kojega mogu predložiti svoje potrebe koje spadaju u male komunalne akcije.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button