DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina: Stiglo na red i uređenje kozičkog groblja

Grad Slatina je na zahtjev Mjesnog odbora Kozice i tvrtke Slatina kom d.o.o. koja između ostalih upravlja i grobljem u Kozicama, angažirao obrt Greenline iz Pleternice za uklanjanje 36 crnogoričnih stabala koja u samom središtu kozičkog groblja već dugi niz godina zadaju poteškoće mještanima. Naime, stabla su svojim korijenjem već izdigla i na taj način oštetila više grobnica, a nerijetka je pojava i oštećenje spomenika uslijed padanja suhih grana.

Radovi vrijedni gotovo 5.000,00 eura su započeli danas (srijeda), a planirano je da će se ovaj zahtjevan posao završiti idući tjedan.

– Radit ćemo ovaj i idući tjedan dok ne uklonimo sva predviđena stabla ovim projektom na siguran način naravno, jer moramo paziti na svaki spomenik koji je u blizini da se ne ošteti.
Na žalost ovdje nema pristupa kako bi se posao mogao obaviti korpom  i mehanizacijom za visinska vozila, te je odabrana tehnika gdje se penjemo na svako stablo i uklanjamo komad po komad drveća, – rekao je vlasnik obrta Greenline Josip Kraker.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilije Nikolića prilikom obilaska spomenutih radova u pratnji komunalnog redara Zorana Filkovića, idući će se tjedan adekvatno zbrinuti svo granje i trupci porušenog drveća.

– Rušenje stabala koja se protežu u dva drvoreda kroz samo središte groblja i već godinama stvaraju problem, prvi je korak uređenja groblja u Kozicama. Nakon završetka ovih radova ide priprema i izrada staze koja će se u prvoj fazi radova protezati od prilazne ceste prema mrtvačnici do glavnog ulaza na groblje, te kroz središnji prolaz gdje se nalazi centralni križ, – rekao je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button