DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Grad Slatina slatinskom Skijaškom klubu donirao trimer za održavanje skijališta Tominac

Iako je pred nama još jedno vruće ljeto članovi Skijaškog kluba Slatina koji su inače više ljubitelji zimskih uvjeta, tijekom cijele godine rade na održavanju slatinskog skijališta Tominac, što redovite čine košnjom trave na skijaškoj stazi, ali i uređenjem okoliša i postojećih objekata.

Kako bi im se taj posao što više olakšao Grad Slatina je ovih dana u pomoć pristigao još jednom donacijom, odnosnom nabavom trimera marke Stihl koji su članovima kluba uručili zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok.
Tom ih je prigodom predsjednik Skijaškog kluba Slatina Dražen Prebeg upoznao s novim idejama i planovima za razvoj skijaškog turizma u Slatini.

– Skijalište u Slatini postoji od 1982. godine, a zahvaljujući entuzijazmu članova slatinskog Skijaškog kluba i potpori Grada Slatine i raznih sponzora ulaganja u njegovu infrastrukturu su itekako vidljiva.
Želim se zahvaliti Gradu na višegodišnjoj suradnji i još jednoj donaciji jer nam je trimer zaista neophodan za održavanje velike travnate površine na skijalištu. Grad Slatina nam već godinama izlazi u susret i financijski podupire projekte kao što je bila nabava ratraka i izgradnja garaže za taj, za svako skijalište izuzetno bitan stroj. Isto tako pomogao je pri kupnji reflektora za osvjetljenje skijališta na čemu se i ovom prigodom zahvaljujemo, – rekao je Prebeg te dodao:

– Prije nekih mjesec dana organizirali smo radnu akciju u sklopu koje smo pokosili donji dio skijališta, a obavili smo i skidanje konopca na vučnici i neke manje popravke ski lifta. U jesen će se obaviti košnja cijeloga skijališta, te postavljanje konopa, čišćenje raslinja ispod ski lifta, i naravno nadati se da će zima biti bogata snijegom i s dovoljno „minusa“ za sve zimske aktivnosti koje slatinsko skijalište Tominac nudi.
Osim toga ove godine nam je u planu i sanacija prve kućice koju ćemo potpuno promijeniti ili samo zamijeniti krovište ovisno o mogućnostima, a isto tako planiramo urediti i jedno manje brdo za sanjkanje kako se skijaši i sanjkaši ne bi u isto vrijeme nalazili na stazi, jer nam je sigurnost djece najvažnija, – zaključio je Prebeg.

Zadovoljstvo vrijednim radom i aktivnostima članova Skijaškog kluba Slatina izrazio je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić.

– Drago mi je što se o skijalištu brinete tijekom cijele godine jer bez toga staza bi vrlo brzo zarasla u raslinje. Ovako je uz ratrak, ski lift, objekte za okrjepu i rasvjetu za noćno skijanje, te održavan krajolik, slatinsko skijalište postalo najkompletnije skijalište u Slavoniji koje će tijekom skijaške sezone moći ugostiti skijaše, snowboardere, sanjkaše i druge ljubitelje zimskih sportova, iz cijele Slavonije, pa i šire, – istaknuo je Nikolić u nadi da će iduće zime sezona skijanja potrajati duže od nekoliko dana koliko je trajala protekle dvije-tri godine.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button