DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina se i ove godine priključio akciji World Cleanup Day pod nazivom Zelena čistka 2023. – U akciji Slatina kom zbrinuo oko 1,5 tonu otpada

Zelena čistka 2023. – World Cleanup Day, nacionalna je kampanja koja se u Hrvatskoj održava više od desetljeća.

Grad Slatina, putem Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine organizirao je danas akciju Zelena čistka 2023., u sklopu Svjetskog dana čišćenja – World CleanUp Day, a koja je provedena u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o.

Tijekom akcije djelatnici Slatina koma obišli su 10-ak lokacija od kojih su tri bile prema dojavama građana na području grada Slatine i prigradskih naselja, te na taj način prikupili oko 1,5 tonu otpada koji će biti adekvatno zbrinut.

Prikupljeni otpad pronađen je na divljim odlagalištima otpada uz pješačke staze, odbačen u šumu i poljske puteve, a glavninu otpada čini neprikladno odložen u prirodu miješani komunalni otpad, glomazni otpad, dijelovi elektroničkog otpada, građevinski otpad, otpadne gume i sl.

Kako težimo što manjim količinama otpada ovogodišnju akciju bi mogli ocijeniti uspješnom budući da je za razliku od prošle akcije prikupljeno pola tone otpada manje.

Provedene akcije daju izravan doprinos poboljšanju stanja okoliša te su najučinkovitiji način razvijanja svijesti o sprječavanju nastanka, pravilnom odvajanju i zbrinjavanju otpada. Grad Slatina nastaviti će organizirati ovakve i slične informativne aktivnosti u svezi gospodarenja otpadom na svojem području te moli građane da se istima priključe s ciljem ljepšeg i čišćeg okoliša u našemu gradu i široj okolici.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Slatina kom)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button