DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina projektira rekonstrukciju društvenog doma u Kozicama

Grad Slatina je u proteklom četverogodišnjem razdoblju uložio znatne napore kako bi se društveni i mjesni domovi u Slatini i slatinskim prigradskim naseljima obnovili i priveli svrsi. Naime, većina tih zgrada nalazila se u lošem stanju, djelom zbog vremenskih utjecaja, djelom zbog nedovoljnog ulaganja u njihovo održavanje.
Taj trend se nastavlja, te se paralelno radi na uređenju nekoliko mjesnih domova na kojima su radovi ušli u samu završnicu.

Osim toga u tijeku su i završni detalji oko prijave projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Kozicama“.

Procijenjena vrijednost planiranog projekta je oko 1.000.000,00 €, a projekt će se prijaviti na natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Rekonstrukcijom društvenog doma unaprijedit će se društvena infrastruktura koja će omogućiti dostupnost novih kvalitetnih sadržaja i aktivnosti u ruralnom području.

U glavnoj zgradi do ulice rekonstrukcija će obuhvatiti uređenje nedostajućih sanitarnih čvorova i energetsku obnovu svih pročelja i podova, te će se nadograditi još jedna etaža s multifunkcionalnom dvoranom za prezentaciju naselja Kozice kroz povijest i Domovinski.

Budući da je upravo u Kozicama poginula prva žrtva Domovinskog rata s područja naše županije, društveni dom će koristiti i braniteljske udruge kako bi prenosile istinu o Domovinskom rati djeci i mladima. Iz tog razloga uredit će se prostor za rad udruga, različite projekcije i predavanja o Domovinskom ratu te postav fotografija i ostalih predmeta.

Također se na parceli projektiraju i potrebna parkirališta te uređenje sportsko-rekreacijskog igrališta.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button