DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina pripremio projekt „Uređenje staroškolskog“

Upravni odjel za razvoj Grada Slatine i Gradska razvojna agencija Slatine pripremili su projektnu dokumentaciju i na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini objavljenog od strane Ministarstva turizma i sporta prijavili projekt „Postavljanje podloge i uređenje vanjskih sportskih igrališta za više sportova“.

Na mjestu postojećeg rukometnog igrališta planira se izvesti novo multifunkcionalno igralište za rukomet, mali nogomet, tenis i ostale sportove s višeslojnom oblogom u čijem se nastavku izvodi odbojkaško igralište također s završnom oblogom. Oko igrališta predviđa se izgradnja zaštitne ograde, a na mjestu postojećeg odbojkaškog igrališta izvodi se polufunkcionalni plato sa završnom oblogom od betonskih opločnika, a postojeća betonska tribina se obnavlja.

 „Lokacija projekta predstavlja ogroman potencijal budući da se nalazi u samom središtu grada Slatine te je pristupačan svima. Isto tako na slatinskom području ne postoji multifunkcionalno sportsko igralište tog tipa, te su razne udruge kako sportske tako i ostale druge koje u svom programu imaju planirane i sportske aktivnosti, iskazale potrebu za korištenjem istog. Cilj projekta je prilagoditi sportsko igralište onim najmlađima, a u suradnji s našim sportskim klubovima iskoristiti igralište maksimalno te okupiti rekreativce koji će na novouređenom igralištu također pronaći svoje mjesto. Budući da je vrijednost projekta poprilično velika, Grad Slatina projekt planira prijaviti i na druge izvore financiranja kako bi se čim prije realizirao“ – poručuju iz Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.324.718,75 kuna, a glavni projekt izradila je tvrtka MODELARCH d.o.o. iz Slatine.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Foto: Projekcija uređenja staroškolskog igrališta

Foto: Staroškolsko igralište prije i poslije nedavne sanacije (Foto: Mihaela Feldi) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button