DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina predao projektnu prijavu za projekt Uređenja i opremanja dječjeg igrališta u ulici Vladimira Nazora u Slatini

Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine predao je projektnu prijavu za projekt Uređenja i opremanja dječjeg igrališta u ulici Vladimira Nazora u Slatini.

Projekt je prijavljen na Poziv jedinicama lokalne samouprave za prijavu projekata usmjerenih uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave. Poziv je objavio Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Kroz navedeni projekt planirano je opremanje dječjeg igrališta anti-stres gumenom podlogom i potrebnom urbanom opremom (klupe za sjedenje i koševi za otpatke), a predviđena je i sadnja žive biljne ograde čime će se osigurati bolji uvjeti sigurnosti dječjeg igrališta kao mjesta za igru, druženje i rekreaciju djece i mladih. Kako bi se osigurala prostorna pristupačnost dječjeg igrališta osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti uredit će se dotrajala pješačka staza kojom se pristupa površini.

Realizacijom ovoga projekta pridonijet će se unapređenju društvene infrastrukture namijenjene, prije svega, djeci i mladima uz osiguravanje boljih uvjeta i standarda sigurnosti dječjih igrališta kao mjesta za igru, druženje i rekreaciju djece i mladih.

Ukupna vrijednost projekta je 33.401,25 EUR, a očekivani iznos sufinanciranja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 74,85 %.

(mf, Grad Slatina, GRAS; Foto: M. Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button