NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina poziva svoje sugrađane da mu se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela

Ove godine u Hrvatskoj se po prvi put obilježava Svjetski dan činjenja dobrih djela i to 3. travnja 2022. godine.

Dan dobrih djela globalni je pokret činjenja dobrih djela u kojem se ljudi svih kultura i podrijetla ujedinjuju u jednom danu kako bi zajedno činili dobro. Temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, neovisno o životnoj dobi i na taj način pozitivno utjecati na živote drugih te doprinijeti pozitivnoj promjeni svijeta.

Prvo obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela pokrenuto je 2007. godine u Izraelu na inicijativu Shari Arison te je uključivalo više od 7.000 volontera. Danas u obilježavanju ovog humanitarnog dana sudjeluje više od 100 zemalja diljem svijeta koji okupljaju brojne volontere i šire filantropski pogled na svijet.
Ova humanitarna akcija po prvi puta se obilježava i u Republici Hrvatskoj, a obilježavanju će se određenim aktivnostima pridružiti i Grad Slatina.

Tako će dan uoči Svjetskog dana činjenja dobrih djela, u subotu, 2. travnja Grad Slatina u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina i slatinskim Odredom izviđača Lisice činjenje dobrih djela usmjeriti prema našim najstarijim sugrađanima. Naime, toga će dana spomenuti volonteri napraviti dobro djelo tako što će pojedinim starijim i nemoćnim osobama sa slatinskog područja uljepšati svakodnevnicu razgovorom, lijepom riječju, te konkretnom pomoći pri njihovim dnevnim aktivnostima.
Iz Grada Slatine pozivaju svoje sugrađane da se pridruže akciji te i sami učine neko dobro djelo.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Svjetski dan činjenja dobrih djela

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button