DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina povećao iznose jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Od 1. siječnja 2017. godine na snazi je Odluka o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području Grada Slatine kojom se Grad Slatina prema novim iznosima  pomoći svrstao u vrh ljestvice gradova u Republici Hrvatskoj.

Ovom odlukom, kao dodatna potpora državnim mjerama, žele se promijeniti trenutni trendovi: „U pravcu povećanja nataliteta i demografske obnove Grad Slatina  je povećao iznos koji se odnosi na pomoć za svako novorođeno dijete“ – rekao je gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš.

„Svjesni smo da ove pomoći i od strane Države i od jedinica lokalne samouprave nisu najvažniji razlog roditeljima za rađanje djece, svjesni smo da je tu najvažniji razlog ljubav, a ove pomoći su svakako dobrodošle.“ – zaključio je gradonačelnik Roštaš.

Iznos pomoći za prvo dijete povećan je za 300 kuna, za drugo dijete za 1300 kuna te za treće i svako sljedeće za 2300 kuna. Novi iznosi su sljedeći:

  • 1. dijete – 1000 kuna
  • 2. dijete – 2000 kuna
  • 3. i svako sljedeće dijete – 3000 kuna

Pravo na jednokratnu pomoć pokreće se zahtjevom koji se podnosi Uredu gradonačelnika Grada Slatine – Odsjek za društvene djelatnosti i opće poslove najkasnije u roku 90 dana od rođenja djeteta. Uz zahtjev je potrebno dostaviti rodni list za novorođeno dijete, dokaz o državljanstvu roditelja i dokaz o prebivalištu roditelja.(www.slatina.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button