DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina potpisao IV. Aneks Kolektivnom ugovoru za djelatnike u DV Zeko sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske

U ponedjeljak, 27. studenog zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić potpisao je s predsjednicom Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskrom Vostrel Prpić Aneks (4) Kolektivnom ugovoru za djelatnike u Dječjem vrtiću Zeko Slatina kojim će djelatnici u ovoj gradskoj ustanovi od 1. siječnja 2024. imati primanja u visini onih koja se isplaćuju u školama s uključenim svim dodacima.

Ujedno je ugovoren i postotak uvećanja plaća radnicima koji za svaki dan rada  u preopterećenju ostvaruju naknadu na plaći.

Predsjednica Sindikata Iskra Vostrel Prpić izrazila je zadovoljstvo potpisanim dodatkom Kolektivnog ugovora te pohvalila Grad Slatinu na čelu sa zamjenikom gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilijom Nikolićem koji je, kako je naglasila, napravio veliki iskorak i time pokazao da je svjestan važnosti i vrijednosti dječjeg vrtića kojemu je osnivač jer ulaganjem u radnike vrtića, ulaže se u djecu, a djeca jesu i moraju biti prioritet društva.

– Odgovornim pristupom ulaže se mnogo truda u poštivanje svih zakonskih odredbi, a planiraju se i dodatni kapaciteti u čiju realizaciju ne sumnjamo, – zaključila je Vostrel Prpić.

Potpisivanju četvrtog Aneksa spomenutog Kolektivnog ugovora sklopljenog 15. travnja 2021. godine prethodila su dva sastanka na kojima je dogovoreno kako će se urediti plaće kada stignu sredstva iz Uredbe o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića (članak 50.a) Vlade Republike Hrvatske.

– To je najmanje što će Grad Slatina učiniti za djecu i djelatnike Dječjeg vrtića Zeko u Slatini. Drago mi je što ovaj vrtić prije svega ima zaposleno stručno osoblje, odnosno odgojitelje koji odlično rade svoj posao, a povrh toga DV Zeko ima zaposlene i neophodne specijaliste, odnosno psihologa, logopeda, pedagoga, zdravstvenog voditelja, te već nekoliko godina jedini na području Virovitičko-podravske županije ima pomoćne radnike za njegu skrb i pratnju u svakoj odgojnoj skupini. Osim toga raspolaže i sa izuzetno kvalitetnim tehničkim osobljem, tako da roditelji polaznika ne moraju brinuti o svojoj djeci koja su u DV Zeko itekako kvalitetno zbrinuta. Vjerujem da je našim mališanima u ovakvom okruženju svaki dan pun radosti i veselja, a na njima je da uz igru svakodnevno upijaju nova znanja i vještine kroz razne radionice i kvalitetne programe, – istaknuo je Nikolić, te dodao kako će za koji dan ponovno u funkciji biti i sportska dvorana koja će nakon kvalitetne obnove zasjati u punom sjaju te osigurati polaznicima još kvalitetniji boravak u vrtiću, a otvara se i novoizgrađeno vanjsko dječje igralište za djecu jasličkih skupina.

Potpisivanju Aneksa nazočili su i privremeni pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, tajnik Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Slaven Vukašinec, te v. d. ravnateljice DV Zeko Slatina Kristina Cerovski, sindikalna povjerenica djelatnika istoga Kristini Marček i Emina Bljakaj Vulić.

(Mihaela Feldi; Foto: SRPOOH)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button