DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina: Pojačana kontrola poštivanja propisa temeljem Odluke o držanju kućnih ljubimaca

Sukladno uočenim nepravilnostima i nepoštivanju postavljenih znakova zabrane šetnje kućnih ljubimaca na području grada Slatine, a što je najuočljivije u centralnom gradskom Parku 136. slatinske brigade i parku EPIcentra Sequoia, Grad Slatina je uveo pojačanu kontrolu na navedenim površinama vikendom, odnosno subotom, nedjeljom u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Ophodnju će obavljati komunalni redari Zoran Filković i Mario Čevizović uz prisustvo službenika Policijske postaje Slatina, odnosno kontakt policajaca Ljiljane Rumenjak i Stjepana Srednoselca.

Cilj ove gradske odredbe je potaknuti građane na svijest poštivanja navedenih propisa, a uz kontrolu poštivanja postavljenih znakova zabrane šetnje kroz navedene parkove provodit će se i kontrola nošenja pribora za čišćenje fekalija koje kućni ljubimci ostavljaju iza sebe prilikom šetnje javnim površinama, osobito nogostupima.

Iz Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine podsjećaju da su propisane kazne za nepoštivanje navedenih propisa u iznosu od 600,00 kuna, a kako se one ne bi morale naplaćivati Grad će osim pojačane kontrole na terenu i kroz informativne emisije lokalnih medija, odnosno Radio postaje Slatina pokušati psihološki podići razinu svijesti građana o poštivanju spomenutih propisa na zadovoljstvo svih građana koji će na taj način imati ljepši i čišći grad.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button