DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Grad Slatina počastio polaznike DV Zeko kino predstavom povodom prvog dana proljeća

Povodom prvog dana proljeća Grad Slatina odlučio je polaznike slatinskih dječjih vrtića počastiti kino predstavom u slatinskom kinu.
Prvi hrvatski 3D animirani film Cvrčak & Mravica tako su danas imale prigodu pogledati odgojne skupine Dječjeg vrtića Zeko: Ježići, Bubamare, Točkice, Cvjetići, Ivančice i Ribe, kao i polaznici Male škole u pratnji svojih odgojitelja Kristine C., Gordane, Maje, Marinele, Jelene, Radojke, Dušice, Marka, Kristine M., Mirjane, Danke, Marice, Lucie i Lee.

Prije same projekcije mališane je srdačno dočekala i pozdravila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, nakon čega su djeca s posebnom pažnjom pogledala spomenuti film, a sudeći prema njihovim osmjesima i više su nego uživala u ovom poklonu.

„Ovaj film dobio je službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja!
Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.
U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.“ (Cineplex HR)
(mf/Izvor: DV Zeko, Helena Hegediš, v. d. ravnateljice)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button