DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Grad Slatina osigurao uskrsnice za umirovljenike s najnižim mirovinama na području grada Slatine – Isplata počinje 4. travnja

Umirovljenicima s najnižim mirovinama na području grada Slatine i ove će godine Grad Slatina darovati uskrsnicu od 200 kuna u prigodi najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Tako će temeljem Odluke gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića o odobravanju isplate uskrsnice povodom uskrsnih blagdana, uskrsnicu dobiti svi umirovljenici s područja grada Slatine koji primaju mirovinu do 2.000,00 kuna, te korisnici nacionalne naknade za starije osobe prema popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Budući da popis umirovljenika i korisnika nacionalne naknade za starije osobe sadrži i podatke potrebne radi popunjavanja obrasca JOPPD, odnosno ime i prezime, ulicu, kućni broj, mjesto stanovanja te OIB, isti ne moraju podnositi pojedinačne zahtjeve i dostavljati spomenute podatke, a uskrsnica će im se isplatiti gotovinski od 4. do 13. travnja 2022. godine, o čemu će korisnici biti na vrijeme obaviješteni.

Uskrsnicu povodom blagdana Uskrsa dobit će i umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Slatine, koji nisu na popisu umirovljenika dostavljenog od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pod uvjetom da im ukupna mirovina tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna o čemu je potrebno priložiti:

– uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice,

– dokaz o visini mirovine  iz kojeg je jasno vidljiv iznos mirovinskog primanja (zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke, potvrda o visini mirovine i sl.).

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika te korisnika nacionalne naknade za starije osobe, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokumentaciju za umirovljenike za koje želi preuzeti uskrsnicu.

Grad Slatina na ovaj način želi svojim sugrađanima s najnižim mirovinama i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe sa slatinskog područja sretan i blagoslovljen Uskrs.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button