DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Grad Slatina osigurao uskrsnice za umirovljenike s najnižim mirovinama na području grada Slatine – Isplata počinje 4. travnja

Umirovljenicima s najnižim mirovinama na području grada Slatine i ove će godine Grad Slatina darovati uskrsnicu od 200 kuna u prigodi najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Tako će temeljem Odluke gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića o odobravanju isplate uskrsnice povodom uskrsnih blagdana, uskrsnicu dobiti svi umirovljenici s područja grada Slatine koji primaju mirovinu do 2.000,00 kuna, te korisnici nacionalne naknade za starije osobe prema popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Budući da popis umirovljenika i korisnika nacionalne naknade za starije osobe sadrži i podatke potrebne radi popunjavanja obrasca JOPPD, odnosno ime i prezime, ulicu, kućni broj, mjesto stanovanja te OIB, isti ne moraju podnositi pojedinačne zahtjeve i dostavljati spomenute podatke, a uskrsnica će im se isplatiti gotovinski od 4. do 13. travnja 2022. godine, o čemu će korisnici biti na vrijeme obaviješteni.

Uskrsnicu povodom blagdana Uskrsa dobit će i umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Slatine, koji nisu na popisu umirovljenika dostavljenog od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pod uvjetom da im ukupna mirovina tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima ne prelazi iznos od 2.000,00 kuna o čemu je potrebno priložiti:

– uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice,

– dokaz o visini mirovine  iz kojeg je jasno vidljiv iznos mirovinskog primanja (zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke, potvrda o visini mirovine i sl.).

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika te korisnika nacionalne naknade za starije osobe, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokumentaciju za umirovljenike za koje želi preuzeti uskrsnicu.

Grad Slatina na ovaj način želi svojim sugrađanima s najnižim mirovinama i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe sa slatinskog područja sretan i blagoslovljen Uskrs.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot